Basketbal 1ste landelijke

Solidariteit in Brugs basketbal ten top, want Racing helpt Avanti handje in titelstrijd: “We zullen de buren zeker nog bedanken, dat hebben ze wel verdiend”

Avanti Brugge reist zaterdag naar titelconcurrent Lier B, die vorig weekend verrassend verloor van Racing Brugge.© Bart Vandenbroucke

Jawel, solidariteit is nog mogelijk. Vraag het maar in Brugge, waar Racing vrijdagavond de buren van Avanti een stevig handje hielp in de titelstrijd door te gaan winnen in Lier. Avanti zelf had geen moeite met Sint-Truiden en mag zich stilaan opmaken voor een groot titelfeest. En het zal niet bij één feestje blijven, want de Brugse topclub wil grossieren in titels.

Koen Verdruye

Een nachtelijk berichtje van de papa van de Racing-spelers Wim en Tom Geldhof maakte heel Avanti Brugge zaterdagmorgen dolgelukkig. Met amper zes spelers gingen de geelhemden zowaar met 74-80 winnen bij Guco Lier B, de grote concurrent van Avanti in de titelstrijd. Avanti zelf had geen problemen met Sint-Truiden (65-89) en de weg naar de titel ligt nu helemaal open. Vooral omdat Lier B toch niet zo ambitieus blijkt als aanvankelijk gedacht? “Ze vroegen zelfs geen licentie aan voor Top Division 2”, weet Avanti-bestuurder Bart Van Besien. “Wij deden dat natuurlijk wel en ik denk niet dat dit een probleem zal zijn. Het gaat vooral over het op orde hebben van de financiën, maar dat zit wel goed bij ons.”

Dat Racing zou winnen in Lier, had men bij Avanti wel nooit durven dromen. “We zullen de buren zeker nog bedanken, dat hebben ze wel verdiend”, aldus Van Besien. Racing Brugge heeft moeilijke maanden achter de rug, maar de rust is nu wel hersteld en sportief draait de ploeg prima. Men kon zich niet alleen plaatsen voor de Play-ups, Racing staat er nu zelfs gedeeld derde. De broers Geldhof maakten onder hun tweetjes de helft van de punten in Lier.

Al zeker van promotie

Avanti reist zaterdag zelf naar Lier, maar kampioen worden kan nog niet. “Daarvoor is het net nog iets te vroeg”, weet Van Besien. “Op 1 april in onze thuismatch tegen Turnhout zou het wel kunnen. We kijken daar natuurlijk allemaal erg naar uit. Omdat Lier B geen licentie aanvroeg, zijn we nu al zeker van promotie, maar we willen ook graag de kers op de taart, de titel dus.”

En die smaakt naar meer. “Onze derdeprovincialer staat op het punt om te promoveren naar tweede. Dries Allemeersch leidt die ploeg en levert er prima werk. Ook onze vierdeprovincialer kan nog kampioen worden. Die wordt gecoacht door Dries Aelter en Dries Vanbosseghem. Als het dus wat meezit, tellen we straks drie kampioenen. De derde ploeg bestaat louter uit eigen jeugd, onze tweede ploeg uit jeugd en een paar oudgedienden. We zetten nu echt veel in op jeugd en rekruteren ook nieuwkomers in de provincie. De tweede ploeg willen we snel naar het niveau van landelijke brengen. Onze toekomst oogt heel rooskleurig en dat willen we de komende weken kracht bijzetten met een paar mooie feestjes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus