Voetbal 4de provinciale B

Aleksandar Janevski en VV Westkapelle beginnen in pole position aan laatste rechte lijn richting eindronde: “Niet promoveren zou ijskoude douche betekenen”

Aleksandar Janevski was blij met het punt in Aartrijke, want Westkapelle scoorde in blessuretijd nog twee keer: 3-3.© Bart Vandenbroucke

Het is in 4B razend spannend om de titel tussen Varsenare B en Wingene, dat door het gelijkspel tegen Oostkamp B de jonge concurrent nu naast zich moet dulden. Voor de drie resterende plekken in de eindronde (naast de verliezer van de titelstrijd) wordt het spel minstens even hard gespeeld.

Benny Lingier

Westkapelle (51), Wenduine (50), Aartrijke (49), Oostkamp B (48) en KM Torhout B (45) liggen op de loer voor de vacante plaatsen. In de klassering veranderde er afgelopen weekend niks, want ze speelden allemaal gelijk. Het zal er de komende weken nog stevig aan toe gaan, maar voetbal blijft dan ook altijd een klein beetje oorlog. Dat merkte Aleksandar Janevski van Westkapelle na de ultieme 3-3 in Aartrijke.

“Na een heftige slotfase waren we tevreden met een punt”, zegt Janevski, die op 30 april de kaap van de 30 rondt en op 15 mei papa wordt. “De thuisploeg kwam in de 89ste minuut op een 3-1-voorsprong, maar dankzij goals van Nick Vantorre en aanvoerder Anthony Hemschoote kwamen we in blessuretijd toch nog terug. Beide ploegen zagen ook nog een speler uitgesloten. Dat zorgde voor zwaar weer langs de zijlijn. Met vijf ploegen blijven we in de running en er komen nog vijf finales aan. We staan in pole position en hebben nog vier haalbare tegenstanders, maar we krijgen op de voorlaatste speeldag wel nog het bezoek van Varsenare B. Dit is mijn eerste seizoen bij Westkapelle. Deze club moét naar derde provinciale, anders dreigt er een ijskoude douche voor het bestuur. Trainer Peel levert knap werk. Hij ziet wat er gebeurt en onmiddellijk grijpt hij in. Ik zag het bij weinig vorige coaches gebeuren.”

Tyani Vanmassenhove (VV Aartrijke): “Twee kostbare punten kwijt”

Aartrijke leidde aan de rust met 2-0 na twee treffers van Tyani Vanmassenhove. “Buffel hield Rabaut in de eerste helft perfect uit de match. Aan de rust hield Westkapelle z’n goalgetter binnen en daar verkeken we ons op. Twee keer haalden we een bal van de lijn en de bezoekers versierden zeker vijftien corners. De 2-1 viel, maar toen Verschaeve in de voorlaatste minuut de 3-1 scoorde, achtte ik de match gespeeld. De scheidsrechter liet echter acht minuten verder spelen en zij scoorden nog twee keer. Dat kostte ons twee kostbare punten. We hadden het leper en verstandiger aan moeten pakken. Vaak verloren we punten door individuele foutjes, maar niks aan te doen. De eindronde blijft ons doel, maar onze kalender is niet van de poes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus