Energiepark op komst aan Van den Nestlaan in Broechem

Er is een energiepark op komst aan de Van den Nestlaan.© Marc Herremans

Ranst -

Milieuschepen Luc Redig (Groen) gaf de gemeenteraadsleden toelichting over het rapport Lokaal Energie- en Klimaatpact 2022. Sommige oppositieraadsleden vonden dat Ranst een tandje bij kan steken. Volgens schepen Redig zijn er nog grote plannen. Zo komt er een ambitieus energiepark aan de Van den Nestlaan in Broechem, waar al verscheidene gemeentelijke diensten gevestigd zijn.

Tijdens de gemeenteraad werd ook de asfaltering van de vrachtwagenparking Bewora naast het Albertkanaal goedgekeurd. In totaal gaat het om 1.000 vierkante meter. Het perceel is eigendom van de Vlaamse Waterweg, maar wordt al sinds 2009 gehuurd door de gemeente. Er liggen nu veel putten.

Omdat het volgens de gemeente slechts een wijziging van verharding is – momenteel ligt er ook al steenpuin – moet er geen vergunning worden aangevraagd, ook al omdat de aanvraag door een openbaar bestuur wordt gedaan.

De oppositie ging niet akkoord. “Dit staat haaks op jullie onthardingsprojecten. Als een burger zoiets doet, zwaait er wat”, zei Lode Hofmans, onafhankelijke. Ook Roel Vermeesch (onafhankelijke) vond dat de gemeente zich bij deze verharding boven de burger stelt. Ze vroegen om waterdoorlatende verharding of grasdals met een goede fundering te voorzien.

“Die mogelijkheden werden onderzocht, maar als die vrachtwagens hier draaien zullen de grasdals snel in het kanaal vliegen”, zei burgemeester Johan De Ryck (N-VA). “Elke gemeente is verplicht een vrachtwagenparking te hebben. Die truckers staan daar nu in het slijk. Ze verdienen meer comfort.”(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus