Koppel ligt wekenlang dood in huis en wordt pas dan gevonden: “Tragische gebeurtenis” 

Beveren -

In een woning in de L. Van Eepoelstraat in Beveren is een bejaard koppel dood aangetroffen. De man en vrouw van in de tachtig stierven een natuurlijke dood, maar werden pas enkele weken na hun overlijden gevonden.

Dieter Verschooren en Pieter Van Hecke

Voor werkzaamheden in de Luitenant Van Eepoelstraat in Beveren werd een parkeerverbod uitgeschreven. Bij aanvang van de werken stond echter nog steeds een wagen in de straat geparkeerd. Bij een rondvraag bleek het om de wagen te gaan van een bejaard koppel dat op de eerste verdieping van een huis in de straat woont. Een bevriend klusjesman, die ook over een sleutel van de woonst beschikte, werd opgetrommeld. Bij het openen van de woonst werd de ontdekking gedaan.

Onderzoek

De politie kwam ter plaatse en startte onmiddellijk een onderzoek. “We kregen een oproep vanuit de buurt dat er iets aan de hand was in de Van Eepoelstraat”, zegt korpschef Leo Mares. “De vaststelling van de twee overledenen was in eerste instantie bijzonder verdacht. Maar na een tussenkomst van het labo en de wetsgeneesheer kon met zekerheid gezegd worden dat het om een natuurlijk overlijden gaat.” Vermoedelijk is de man als eerste komen te overlijden. De vrouw was zorgbehoevend en was hiervoor afhankelijk van haar partner. Kort daarna is zij ook gestorven.

“Pijnlijk”

“Het is de eerste keer dat we met zo’n situatie te maken hebben, en dat is pijnlijk” zegt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). “Wellicht was het koppel vereenzaamd. Anders zouden familie of vrienden al langer alarm hebben geslagen, want ze waren al een tijdje overleden. Nu zijn ze per toeval gevonden. Een heel trieste situatie waar we lessen uit moeten trekken”, laat de burgemeester optekenen. “We nemen in onze gemeente veel initiatieven om de vereenzaming tegen te gaan, maar jammer genoeg glippen er nog enkelen tussen de mazen van het net. We bekijken nu hoe we met een team van vrijwilligers deze mensen sneller kunnen detecteren en hulp kunnen bieden waar het nodig is.”

Volgens de politie had het koppel weinig vrienden of familie in de buurt. “We hebben tevergeefs geprobeerd hun naasten te bereiken. Ze leefden een eenzaam bestaan”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen