Mortsel, Boechout, Hove en Kontich vormen samen de Zuidrandwippers tijdens het kampioenschap Tegelwippen

Burgemeester Bart Van Couwenberghe wipt de eerste tegels in Hove.© RR

Mortsel, Boechout, Hove, Kontich -

Verschillende steden en gemeenten zijn dinsdag aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen begonnen. Om goed in de wedstrijd te raken, bundelt de stad Mortsel de krachten met de gemeenten Boechout, Hove en Kontich.

Filip Spoelders

Tot en met 31 oktober zetten steden en gemeenten zich in om zoveel mogelijk tegels uit te breken en te vervangen door groen. Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen moet meer bloemen, bomen en geveltuinen opleveren om Vlaanderen klimaatbestendiger te maken. Iedereen, bedrijven, scholen, verenigingen en inwoners, kunnen binnen hun gemeente deelnemen.

“De voorbije tien jaar kwam er op het openbaar domein in Mortsel meer dan 26.000 vierkante meter extra groen of waterdoorlatende verharding bij. Dat komt overeen met vier voetbalvelden. Ook in de toekomst blijven we hier als lokaal bestuur oog voor hebben. In 2023 staan er nog heel wat onthardingsprojecten op de planning”, zegt Mortsels schepen Steve D’Hulster (Vooruit - I Love Mortsel).

Niet alleen tegels, ook klinkers, kiezels en kunstgras mogen plaats maken voor groen. De gemeente met de meeste gewipte of verwijderde tegels mag op 31 oktober de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Om meer kans te maken, hebben Mortsel, Boechout, Hove en Kontich zich verenigd tot de Zuidrandwippers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus