Zlatan Ibrahimovic (41) wil EK spelen met Zweden: “Ik ben het verleden, het heden en de toekomst”

© AFP

Zlatan Ibrahimovic bevestigde dinsdag dat hij volgend jaar nog het EK in Duitsland wil spelen met Zweden. De vedette van AC Milan zal dan 42 jaar zijn en zou zo de oudste speler in de geschiedenis worden op een EK. Als hij vrijdag in Solna aantreedt tegen de Rode Duivels, of drie dagen later tegen Azerbeidzjan, is hij al de oudste voetballer in een EK-kwalificatiewedstrijd.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Als ik me nog goed voel en de bondscoach selecteert me, zal ik mijn land zeker helpen. Op mijn leeftijd moet je niet meer denken aan de toekomst, maar aan het heden. Ook al ben ik dan het verleden, het heden en de toekomst”, vertelde Ibrahimovic met een brede grijns.

Afgelopen zaterdag werd Ibrahimovic al de oudste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Serie A door op verplaatsing bij Udinese (3-1-nederlaag) een strafschop binnen te trappen. Met zijn 41 jaar en 166 dagen verbeterde hij een record van voormalig Milan-verdediger Alessandro Costacurta, 41 jaar en 25 dagen toen hij in 2007, toevallig ook tegen Udinese, een penalty scoorde. De Hongaarse doelman Gabor Kiraly, 40 jaar op het EK 2016, is momenteel de oudste speler die de eindronde van een EK speelde. De Italiaanse keeper Dino Zoff is de oudste in een kwalificatiematch. 

“Zo’n record is mooi, maar ik wil niet alleen maar wegens mijn leeftijd met anderen vergeleken worden. Ik ben niet uit liefdadigheid geselecteerd, ik ben hier omdat ik nog presteer en ik wil dat zo lang mogelijk blijven doen.”

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen