Voetbal  2de Provinciale A  VK Borchtlombeek - Leeuwkens Teralfene 0-4

Allereerste hattrick voor verloren zoon Niels Van Kerkhoven bij Teralfene: “Het begon te dagen dat ik het spelletje en de beleving errond miste”

Niels Van Kerkhoven verlengde zijn contract in de Denderweg waar hij straks aan zijn achtste seizoen begint.© GEERT TRESIGNIE

Teralfene -

Niels Van Kerkhoven (30) trad zondag in de schijnwerpers in Borchtlombeek waar de middenvelder van Leeuwkens Teralfene matchwinnaar werd met drie goals. De financiële adviseur uit Ninove kapte op het einde van vorig seizoen met voetbal, maar bond na de winterstop de schoenen opnieuw aan.

Wim Redant

De derby tussen rode lantaarn Borchtlombeek en Teralfene bracht behoorlijk wat volk op de been. Niels Van Kerkhoven prikte nog voor de rust met zijn derde goal de 0-4-eindcijfers op het scorebord.

“Het was pas de allereerste hattrick in mijn carrière”, vertelt Van Kerkhoven. “Doorgaans word ik als defensieve middenvelder uitgespeeld. Op positie zes ben je eerder de schokbreker van dienst op het middenveld en duik je zelden op voor de doelmond. Coach Guy D’Hauwers posteerde me op positie acht waardoor ik meer kon infiltreren. Ik ben tevreden dat ik de draad opnieuw opnam nadat ik vorig jaar de voetbalschoenen had opgeborgen. De motivatie ebde wat weg, maar geleidelijk begon het me te dagen dat ik het spelletje en de beleving errond toch wel miste. Na Nieuwjaar nam ik de draad opnieuw op en nu amuseer ik me opnieuw. De trainerswissel wierp bij Teralfene duidelijk ook vruchten af. Guy D’Hauwers is een steengoede coach. Het is ontzettend jammer dat hij straks het voetbal vaarwel wuift.”

Knappe remonte

Teralfene vertoefde op een degradatieplaats toen de zelf opgestapte Geert Mertens werd afgelost door Guy D’Hauwers die destijds zelf nog de Teralfense kleuren verdedigde.

“We zetten een knappe remonte neer met een 24 op 27 waarna we helaas twee keer in het zand beten. Verliezen van leider Kraainem is uiteraard geen oneer. Tegen Leeuw-Brucom verloren we na een wedstrijd die alle kanten uit kon. Op Borchtlombeek moesten we aan de slag op een veld dat geen biljart was, maar mij hoor je niet mopperen. Ik speel liever op een natuurlijk grasveld met wat hobbeltjes dan op een synthetisch terrein. In de eerste helft was Borchtlombeek nergens en we liepen 0-4 uit. Na rust toonde Borchtlombeek een andere gedaante en knokte het tot de laatste snik.”

Niels Van Kerkhoven verlengde zijn contract in de Denderweg waar hij straks aan zijn achtste seizoen begint.

“Ik ben niet de enige clubspeler bij Teralfene. Ook aanvoerder Tom Redant, Glenn De Coen en doelman Maxim Aerts behoren intussen tot het meubilair. We staan achtste, maar met de gerealiseerde transfers wordt de lat straks nog wat hoger gelegd richting top vijf. Met wat geluk promoveert Hekelgem naar tweede provinciale en krijgen we er nog een mooie derby bij.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus