voetbal 1ste provinciale Herent - Mazenzele-Opwijk 3-2

Wouter Stroobants scoort tweemaal voor Herent in partij met drie strafschoppen: “Er was flink wat commotie en logischer wijze ook wrevel”

Wouter Stroobants (archieffoto): “In vergelijking met de heenronde spelen we op een andere manier.”© Vel

Herent -

Aanvallende middenvelder en aanvoerder Wouter Stroobants (29) uit Leuven was opnieuw van goudwaarde voor zijn KFC Herent. Hij scoorde tweemaal in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen medepromovendus Mazenzele-Opwijk.

Stefan Van de Weyer

Stroobants begon te spelen bij Herent op zijn vijfde en was er actief tot zijn twintigste. Daarna spendeerde hij enkele jaren bij Betekom, maar ondertussen is hij al zes seizoenen terug. In derde provinciale was Stroobants topscorer bij Herent, in tweede provinciale was hij ook één van de sterkhouders. In hun eerste jaargang in eerste provinciale was Stroobants even out, maar als hij op het veld staat dan is hij een aanjager en één van de sterkhouders.

Moeilijk begin

“We maakten een moeilijk begin mee”, vertelt Stroobants. “Dat betekende niet dat het niveau van ons voetbal slecht was. Maar we kregen te snel treffers binnen, scoorden te moeilijk en konden dus moeilijk punten over de streep trekken. We moesten ook veel positiewisselingen doorvoeren. Het geluk is wat gedraaid en het gaat nu goed.”

Tegen Mazenzele-Opwijk was het hevig en werden er drie strafschoppen gefloten.

“Het was een heel pittige match. We kwamen op voorsprong via een afgeweken bal, maar geraakten vervolgens 1-2 achter. Op strafschop maakte ik er 2-2 van en een handvol minuten later kon ik ook de winnende 3-2 maken. Er was flink wat commotie en logischer wijze ook wrevel aanwezig na een duel met drie penalty’s en een raar wedstrijdverloop”, aldus Stroobants die aan vijf competitietreffers zit.

“We staan nu gedeeld zevende, maar als er vijf teams zouden zakken uit onze reeks, dan staan we amper enkele punten boven de gevarenzone. We gaan komende zondag op bezoek bij staartploeg BOKA United, dat de punten eveneens dringend nodig heeft. We gaan opnieuw voor de overwinning. In vergelijking met de heenronde spelen we op een andere manier, hopelijk loont dat nu ook.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus