Soudal Quick-Step zet alles in op Fabio Jakobsen in Classic Brugge - De Panne

© EPA-EFE

Soudal Quick-Step wil morgen/woensdag in Brugge-De Panne de kaart van Fabio Jakobsen trekken. De Nederlandse Europees kampioen krijgt hulp van Tim Declercq, Bert Van Lerberghe, Davide Ballerini, Yves Lampaert, Jannik Steimle en Ethan Vernon. Uittredend winnaar Tim Merlier start niet en richt zich op Gent-Wevelgem.

BelgaBron: BELGA

“Met Brugge-De Panne gaat het reeksje Belgische koersen verder zijn gang. De drie passages over de Moeren zal het geheel best kruiden. En het kan er wild aan toe gaan in die poldervlakte. Ik denk dan aan de editie van 2020 toen Yves Lampaert eerst deel uitmaakte van een groep van twaalf renners en erin slaagde om op 7 kilometer van de finish een solo op te zetten. Hij vervangt in de ploeg de zieke Casper Pedersen. Misschien kan hij zijn exploot van toen nog eens herhalen?”, werpt sportdirecteur Wilfried Peeters op.

“Diverse ploegen zullen proberen om de boel samen te houden gezien het aantal sprinters dat aan de start komt. De kans dat het een lastige koers wordt is zeer groot, gezien de weersvoorspellingen. Het parcours werd licht gewijzigd zodat de wind niet enkel pijn kan doen in de Moeren maar ook op andere plaatsen. We kunnen terugvallen op een sterke ploeg met Fabio Jakobsen die met Bert Van Lerberghe een zeer goede lead-out heeft. De rest van het team kan ook zijn streng trekken in de mogelijke waaiers. Wij zien wel hoe het verloop van de wedstrijd eruit zal zien maar het komt er bij ons vooral op aan om zo veel mogelijk renners in de kop van de wedstrijd te hebben”, meldt Peeters. 

Het team had perfect met twee sprinters aan de start kunnen komen. “Maar wij hebben het programma van onze renners al een tijdje geleden opgesteld. Jakobsen ging De Panne rijden, Merlier Gent-Wevelgem. Wij houden ons daaraan”, besluit Peeters.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen