Basketbal  Top Division Two  Bavi Vilvoorde - Hasselt 79-70

Thomas Creppy ziet dat Andrej Cuyvers klaar is voor een stap hogerop: “We moeten zijn keuze respecteren”

Andrej Cuyvers (archiefbeeld) sloot tegen Hasselt af met dertig punten.© Kms

Vilvoorde -

Het Wemmelse talent Andrej Cuyvers van Bavi Vilvoorde schoot tegen Hasselt nog maar eens uit zijn krammen met 25 punten in de eerste helft. Gewezen eersteklasser Thomas Creppy (32) acht Cuyvers klaar voor een stap hogerop, maar die wikt en weegt nog de verschillende opties.

Wim Redant

Voor small forward Thomas Creppy smaakte de 79-70-zege tegen Hasselt zoet.

“Op Hasselt kregen we in de heenronde een pak rammel”, zegt hij. “Ik herinner me een moeizame verplaatsing op een vrijdagavond met flink wat fileleed wat nooit een goede voorbereiding oplevert. Thuis komen we steevast een stuk sterker voor de dag, wat uiteraard voor de meeste ploegen telt. Je speelt sterker in een zaal waar je tijdens de week traint en de borden kent. In Vilvoorde kunnen we rekenen op de steun van een vrij brede en fanatieke aanhang en dat scheelt toch een slok op de borrel. We verloren dit seizoen op het Slachthuisplein slechts één keer, op de eerste speeldag tegen Falco Gent. Toen stonden we nog niet compleet wegens blessures en bleken we nog niet helemaal klaar voor de competitiestart. Sedertdien vertonen we buitenshuis een gebrek aan regelmaat. We wisselen hoogten en laagten met elkaar af.”

Meerdere opties mogelijk

Thomas Creppy debuteerde op het hoogste vlak in het seizoen 2009-10 bij Verviers-Pepinster. Nadien volgden nog passages bij Leuven Bears, Franse tussendoortjes bij Le Puy en Aubenas, Royal IV Brussel, Kangoeroes Mechelen en Charleroi om via een nieuw ommetje bij Royal IV neer te strijken in Vilvoorde. De ervaren vleugelspeler zag het Wemmelse goudhaantje Andrej Cuyvers dit seizoen verder evolueren en laat zijn licht schijnen over een mogelijke transfer.

”Andrej is klaar voor een stap hogerop”, oordeelt Creppy. “Meerdere opties zijn mogelijk. Een dubbele licentie zou Andrej toestaan om verder te evolueren in Vilvoorde in combinatie met een profclub. Indien Cuyvers Bavi zou verlaten, betekent dat sowieso een forse aderlating voor Vilvoorde. We moeten de keuze van Andrej respecteren. In Vilvoorde geniet hij wel het voordeel dat de ploeg vaak in zijn dienst speelt. Als Andrej in een goede modus zit, dan bedienen we hem ook.”

Andrej Cuyvers sloot tegen Hasselt af met dertig punten.

“Na rust stuurde Hasselt bij met extra dekking op Cuyvers. Het is de sterkte van Bavi dat het over meerdere afwerkers beschikt en dat andere jongens dan overnemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus