Man (24) doet aankopen met achtergelaten bankkaart uit automaat

© Bart Van den Langenbergh

Herentals, Vorselaar -

Een 24-jarige man uit Vorselaar riskeert een veroordeling voor twee diefstallen. Begin februari van dit jaar ging hij aan de haal met een zetel en een jaar geleden nam de man in Herentals een bankkaart weg.

A.V.S. (24) uit Vorselaar dreigt een gevangenisstraf van tien maanden en een boete op te lopen voor twee diefstallen. Begin februari van dit jaar nam de man in een gemeenschappelijke gang van het appartementsgebouw waar hij woonde een zetel uit een hoeksalon mee. “Hij plaatste de zetel bij zijn vriendin, op het adres naar waar hij is verhuisd. Het salon liep daarbij schade op”, vertelde de procureur op de rechtbank in Turnhout. “Op 9 maart 2022 nam de beklaagde een achtergelaten bankkaart uit een bankautomaat in Herentals mee. Met die kaart heeft hij in twee winkels aankopen gedaan.”

Aan de hand van camerabeelden kon de politie de dader ontmaskeren. V.S. is eind september vorig jaar al eens veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met probatie-uitstel. “Hij heeft geen respect voor andermans eigendom en steelt uit financiële problemen”, luidde het bij het parket.

De beklaagde heeft de gestolen zetel intussen wel vergoed. De rechtbank velt een vonnis op 18 april. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus