Twintiger dringt woningen Lichtaartseweg binnen: “Ik was helemaal in de war”

De twintiger werd in de zomer van 2020 betrapt op een plat dak van een woning aan de Lichtaartseweg in Herentals.© RR

Herentals -

Een 28-jarige man uit Dilbeek stond dinsdag terecht voor twee inbraken in woningen op de Lichtaartseweg in Herentals in de zomer van 2020. De man vernielde daar in verwarde toestand ook een brievenbus.

Glenn M. verscheen voor de rechtbank in Turnhout voor twee diefstalpogingen en voor beschadigingen in Herentals op 24 juli 2020. De politie kreeg toen een melding van een persoon die aan een tankstation die op een raam van een auto aan het slaan was. Toen de politie ter plaatse kwam, was de amokmaker al verdwenen. Maar even later dook hij opnieuw op aan de Lichtaartseweg in Herentals. “Buren werden opgeschrikt van glasgerinkel en zagen M. op een plat dak staan”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck. “De man probeerde in ontbloot bovenlijf auto’s tegen te houden. Hij sloeg ook heel hard op een brievenbus zodat die niet meer open ging.” In een andere woning op de Lichtaartseweg had de twintiger een deur van een badkamer geblokkeerd en een trapladder onder de deurklink van een slaapkamer gezet.

Het Openbaar Ministerie vroeg om M. te veroordelen tot een celstraf van tien maanden met uitstel en een boete. De beklaagde kon zich niets meer van de feiten herinneren. “Ik weet niet meer wat er toen gebeurd is”, vertelde hij aan de rechter. “Ik was helemaal in de war en wilde ergens gaan schuilen. Ik heb niets willen stelen of niemand willen kwetsen.”

Vonnis op 18 april. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus