Omzet schermproducent Q-Lite stijgt met een kwart dankzij digitale schermen

Bij schermen voor indoorgebruik kan Q-Lite een energiereductie van 15% realiseren.© rr

Baarle -

Voor producent van digitale schermen Q-Lite uit Baarle was 2022 een goed jaar. De omzet steeg ondanks de energiecrisis met 25%. De focus van de klanten verschuift meer naar levensduur en energiezuinigheid van de schermen.

Ronny van den Ackerveken

Q-lite past al langer het principe van circulariteit toe bij het ontwikkelen van haar digitale schermen. Dat betekent dat de producten na hun levensduur gebruikt worden als grondstof voor nieuwe materialen. Hierdoor daalt de impact wat betreft CO2 aanzienlijk, maar worden de schermen vaak iets duurder bij aankoop. “De energiecrisis heeft er intussen voor gezorgd dat geïnteresseerden toch minder naar die aankoopprijs kijken en meer naar de mogelijke kosten tijdens de levensduur van de digitale schermen”, zegt duurzaamheidsmanager Jeroen Raeijmaekers van Q-Lite.

“Dankzij onze lage onderhoudskosten en de lange levensduur van onze displays konden we al scoren als leverancier. Maar de energiecrisis maakte het nu ook mogelijk om enkele innovaties op vlak van energie-efficiëntie door te voeren die in eerste instantie niet rendabel waren. Bij onze indoortoepassingen, zoals de boardroomschermen, konden we een energiereductie van gemiddeld 15% behalen. Bij bepaalde reeksen van onze outdoorschermen konden we het energieverbruik tot wel 40% inperken.”

De productie van digitale schermen gebeurt in Baarle.© rr

Gezonde spreiding

De omzet bij Q-Lite steeg vorig jaar met 25%. Ook de eerste maanden van 2023 startten goed met een recordaantal orders. Het bedrijf verwacht die positieve trend dit jaar door te trekken. “We hebben een gezonde spreiding van kleine en grotere opdrachten in diverse markten, waardoor we op een stabiele manier kunnen groeien in de Benelux en Frankrijk”, zegt commercieel directeur Jacco Zwart. “Naast een stijging in de personeelscijfers, staat ook de lancering van enkele indoorinnovaties op het programma.”

www.q-lite.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus