Gewelddadige ruzie in ‘toxische buurt’ levert vrouw 400 euro boete op

© MHB

LEDEGEM -

Een 41-jarige vrouw uit Ledegem moet 400 euro boete betalen nadat ze haar buurvrouw meerdere vuistslagen in het gezicht had gegeven. De buren hadden al langer ruzie.

Jonathan Folens

In de bewuste buurt in Ledegem waren eerder al langer spanningen tussen buren. Op het proces noemde de advocaat van het slachtoffer het zelfs een toxische buurt. “Alle buren liggen daar blijkbaar overhoop met elkaar.”

Beklaagde L.G. diende ook een klacht in wegens belaging tegen haar slachtoffer maar de rechter sprak haar vrij. De kosten van de rechtstreekse dagvaarding zijn voor G.

De ruzie waarvoor G. veroordeeld is, vond plaats op 22 november 2021. Het slachtoffer zat volgens haar advocaat bij de overburen toen G. langskwam en er ruzie ontstond. “Ze gingen kin tegen kin staan. Uit het niets kreeg mijn cliënte slaag en werd ze bij de haren gegrepen.”

Volgens een getuige zou het slachtoffer G. uitgescholden hebben voor hoer, maar die ontkent dat. Na de feiten weigerde G. een minnelijke schikking te betalen. Nu kost de zaak haar heel wat meer, ze moet haar slachtoffer ook 200 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus