Buren gestraft voor handel in coke in appartementsgebouw: “Het was handel en wandel op dat adres”

De mannen gebruikten en dealden cocaïne.© Shutterstock

Nieuwpoort -

Twee veertigers die bovenburen waren in een appartementsgebouw in Nieuwpoort kregen elk een celstraf van 18 maanden omdat ze cocaïne gebruikten en verkochten in het gebouw. Tal van gekende namen uit de drugswereld bleken er klant.

Jelle Houwen

Het onderzoek naar D.V. en R.A. startte toen de politie in een ander drugsdossier een afnemer verhoorde. “Die verklaarde dat hij de cocaïne had gebruikt in het appartement van D.V., die dus ook vervolgd wordt omdat hij zijn woning in de Langestraat in Nieuwpoort ter beschikking stelde voor druggebruik”, sprak de procureur. “D.V. verklaarde dat de drugs afkomstig waren van zijn bovenbuur R.A. De drugs kwamen op bestellingen. Als we zien wie daar langsging om drugs aan te schaffen, gaat het om heel wat bekende namen uit die wereld. Het was een handel en wandel op dat adres.”

Sporadisch gebruik

Beide mannen stellen dat ze intussen niet meer in het appartement wonen en ontkennen ook dat ze echt drugs verkochten. “Ik gebruikte sporadisch nadat ik door de lockdown in verband met corona hervallen was in mijn druggebruik. Maar zelf heb ik nooit verkocht”, zei een van hen.

D.V. kreeg uiteindelijk 18 maanden cel en 8.000 euro boete, beiden met uitstel. R.A. kreeg 18 maanden cel, waarvan 8 effectief, en 8.000 euro boete, negentienden met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus