Stad Damme nodigt alle inwoners uit voor ‘Grote Damse Lenteschoonmaak’

© DVH

Damme -

De lente is in het land en daar hoort de jaarlijkse lenteschoonmaak ook weer bij. Het Damse stadsbestuur roept daarom al zijn/haar inwoners en verenigingen op om deel te nemen aan De Grote Damse Lenteschoonmaak op zaterdag 25 maart. Onder het motto ‘samen een proper Damme’ hoopt het stadsbestuur zoveel als mogelijk komaf te maken met zwerfvuil in het straatbeeld.

Celina Cazzetta

We kunnen er niet omheen: in heel wat straten, bermen, beken of pleinen blijft zwerfvuil rondslingeren. Daarom organiseert Stad Damme op zaterdag 25 maart een grote lenteschoonmaak. Stad Damme neemt zo deel aan de actie van Mooimakers die tussen 18 maart en 2 april oproepen om zoveel als mogelijk je steentje bij te dragen tot een propere buurt.

Vier startpunten

De Damse lenteschoonmaak vindt plaat tussen 14 en 16 uur en start op vier verschillende plaatsen: de kerk in Lapscheure, Sportpark Moerkerke, het Marollenplein in Sijsele en de parking Damme-Oost in Damme-centrum. Wie helpt opruimen, krijgt achteraf een ijsje.

Het Damse stadsbestuur zet zich het hele jaar door in om komaf te maken met zwerfvuil en ondersteunt daarom ook vrijwilligers die zich mee inzitten. Wie zich registreert krijgt hulpmiddelen en afvalzakken om het opgehaalde zwerfvuil bij de afvalophaling aan te bieden.

Sportactiviteit

Om de lenteschoonmaak voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, roept burgemeester Joachim Coens (CD&V) op om het rapen van zwerfvuil te combineren met een sportieve activiteit. “Ploggen staat voor joggen en zwerfvuil verzamelen”, begint burgemeester Coens. “Je kan je creativiteit volledig de vrije loop laten. Alles is goed zolang je er maar zwerfvuil mee opraapt.”

Inschrijven kan via www.damme.be/lenteschoonmaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners