Wielrennen Elite Classic Brugge-De Panne

Man met een plan Christophe Noppe is klaar voor elk scenario in Classic Brugge-De Panne: “Ik zit boordevol vertrouwen”

Christophe Noppe voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe Franse team Cofidis.© Marc Van Hecke

LEDEGEM/IEPER/BRUGGE/DE PANNE -

Christophe Noppe (28) wordt bij Cofidis een belangrijke pion voor de Classic Brugge-De Panne. “Als de koers gesloten blijft, is Max Walscheid onze vooruitgeschoven man in de laatste rechte lijn. Maar ik ben er nog niet zo zeker van dat het een massaspurt wordt. Bij waaieralarm rijden we voor onze beste man in koers.”

Michel Vanden Heede

Christophe Noppe voelt zich al helemaal thuis bij zijn nieuwe Franse team, zoveel is duidelijk. Een week geleden spurtte hij naar de negende prijs in Nokere Koerse. Van onder meer Piet Allegaert kreeg hij complimenten voor zijn knappe voorbereidende werk in enkele spurten. “Ik heb altijd een goede band gehad met hem. Het is leuk om weer samen te koersen. Ik heb bij Cofidis snel mijn draai gevonden. En of ik tevreden ben met het mooie voorstel van Cedric Vasseur. Dat ik een tweejarig contract gekregen heb, toont aan dat ik niet zomaar de man van het laatste plaatsje ben.”

“Het verschil in mentaliteit met Team Arkéa-Samsic is groot”, vindt Noppe. “Daar kreeg ik in de aanloop naar het seizoen al te horen dat ik net als Benjamin Declercq moest knechten. Nooit kregen we de kans om ons te onderscheiden. En voor dat vuile werk was er weinig of geen waardering. Ik kon mijn verbintenis verlengen, maar aan slechte voorwaarden. De overstap naar Cofidis is in alle opzichten een stap vooruit. Ik kan nu tenminste ook eens aan mezelf denken. Het doet toch altijd deugd als je eens bij de eerste tien kan eindigen.”

“Ik heb volop vertrouwen getankt tijdens de voorbije koersen”, vervolgt Noppe. “Ik ben conditioneel in orde en duik gemotiveerd de periode van de klassiekers in. De Classic Brugge-De Panne spreekt me aan. Ik besef dat het door het WorldTour-deelnemersveld geen gemakkelijke wedstrijd wordt, maar we zijn er allemaal klaar voor. Net als ik, heeft Piet Allegaert een stap voorwaarts gezet. Zowel in de Omloop het Nieuwsblad als in Kuurne-Brussel-Kuurne koerste hij voor het podium. In Gent-Wevelgem maakt hij kans op de top tien. De Ronde van Vlaanderen is natuurlijk de lastigste van allemaal. Dat is geen afvallingskoers maar een afslachtingsrace. Een plaats bij de eerste dertig zou al een degelijk resultaat zijn. In Parijs-Roubaix hebben we wellicht iets meer kans om in beeld te rijden. Allegaert is een kasseispecialist. Zelf kan ik misschien iets proberen in de beginfase. Als zevendejaars ken ik mijn mogelijkheden. Ik moet niet wachten tot de toppers in de finale het gaspedaal induwen. Voor mij is het zaak om met een plan aan de start te komen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen