Canadees jeugdorkest bezoekt leeftijdsgenoten van het Harmonieorkest Sint-Laureys uit Hove

De Canadese jongeren spelen hun nummers.© RR

Hove -

Het jeugdorkest van het Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys uit Hove heeft internationale gasten mogen ontvangen. Het jongerenorkest van de Lake City Secondary School uit Canada kwam langs om een avond samen muziek maken.

Filip Spoelders

Het gebeurt niet iedere dag dat een vereniging uit Hove de internationale toer opgaat. “Het orkest was gedurende een week op tournee door Nederland, België en Frankrijk. Het was het Nederlandse reisagentschap dat onze jeugddirigent aansprak of onze orkesten elkaar konden ontmoeten. Uiteraard zagen wij dit helemaal zitten”, vertelt voorzitter Sabine Van Overmeire.

De Belgische en Canadese muzikanten verbroederen met elkaar.© RR

Zowel de Hovese als de Canadese jongeren uit de provincie Brits-Columbia speelden tijdens een avond in zaal Da Capo enkel muziekstukken. Dit was hun enige optreden in België tijdens hun doortocht. Ook in Amsterdam speelden ze. “Het Canadese orkest bestond uit 42 muzikanten van 13 tot 18 jaar en zes begeleiders. Voor ons was het heel inspirerend om te zien hoe er bij dit orkest muziek wordt gemaakt. Het gaf onze jongeren in ieder geval goesting om ooit ook eens op tournee te gaan.”

Het Harmonieorkest van Hove speelde onder andere enkele nummers uit het volgende Showconcert dat het op 19 en 20 mei zal geven.

Ook het Hoofs Harmonieorkest liet van zich horen.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus