Eén op drie rijdt te vlug in Oude Heirbaan

© If

GOTTEM/OLSENE/ZULTE -

Bij een verkeerscontrole reden 200 van de 1.552 gecontroleerde bestuurders in de Grote Steenweg in Olsene te snel. Daar mag slechts 50 kilometer per uur gereden worden. De hoogste snelheid bedroeg 91 per uur. In de Oude Heirbaan in Gottem waar 30 per uur is toegelaten reed zelfs één op de drie bestuurders te vlug.

John De Vlieger

Eind vorige week hielden politiemensen van de zone Deinze-Zulte-Lievegem een actie in het kader van de verkeersveiligheid. Daarbij werd op drie plaatsen intensief gecontroleerd op overdreven snelheid. Niet met de gewone flitspalen maar door middel van onderschepping.

De meest opvallende resultaten werden genoteerd in de Oude Heirbaan in Gottem. Meer dan één op drie bestuurders reed daar vlugger dan de toegelaten 30 kilometer per uur. Er werden 82 voertuigen gecontroleerd en 33 bestuurders gingen in de fout. De hoogste snelheid bedroeg 59 kilometer per uur of het dubbele van wat mag. In de Oeselgemstraat in Zulte daarentegen overschreed geen enkele bestuurder de toegelaten snelheid van 50 kilometer per uur.

Onder invloed van drugs

Naast al die snelheidsovertredingen schreef de politie nog enkele tientallen pv’s uit. Twee daarvan voor het sturen onder invloed van drugs, waaronder één voor cocaïne.

Verder kregen vijf bestuurders nog een boete voor het gebruik van hun gsm achter het stuur, één keer voor het rijden zonder geldig rijbewijs, twee keer voor het negeren van de rode lichten, één keer voor het parkeren op een plaats bestemd voor een mindervalide en één keer voor het ontbreken van de nodige boorddocumenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus