Tweemaal goud voor PIVA op Pastry Awards
Yenthe Livens. — © RR
Vakschool PIVA heeft er een uitstekende periode opzitten. Afgelopen vrijdag sleepte leerling Yenthe Livens de hoofdprijs in de wacht op de Belgian Students Pastry Awards in Anderlecht. Eerder deze maande won leerkracht Raoul Andriessen dan weer goud op de Dutch Pastry Awards, de hoogst haalbare erkenning op het gebied van Patisserie in Nederland.
De Belgian Students Pastry Awards stonden in het teken van muziek. Yenthe Livens uit Duffel schoot de hoofdvogel af met haar beatbox van Japonais biscuit, confit van cassis en framboos, crémeux van aardbei, framboos en originechocolade, ganache mondje geïnfuseerd met citrustoetsen en chocoladeboterdeeg.
“Ik was wat nerveus want het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan een wedstrijd. Maar het was een super leuke ervaring. Ik heb de smaak te pakken en wil ik nog vaker deelnemen aan wedstrijden”, klonk het bij de winnares.
Livens werd begeleid door PIVA-leerkrachten Jurgen Baert en Kristof De Vocht. “Na een aantal oefenmomenten zien dat je leerling op de wedstrijd het beoogde resultaat neerzet, is super leuk, de eerste prijs er bovenop is nog beter,” vertelt Jurgen Baert. Ook Kristof De Vocht zag dat het goed was: “PIVA gelooft in grenzen verleggen. We vinden het belangrijk dat leerlingen de ervaring en adrenaline van een wedstrijd kunnen meemaken. Dat dit dan ook nog resulteert in goud, beter kan niet.”
Hoofdprijs in Nederland
En bij deze gouden medaille blijft het niet voor PIVA. Op de Dutch Pastry Award eerder deze maand won PIVA-leerkracht Raoul Andriessen goud met het indrukwekkende showstuk Octopus. In zijn showstuk maakte hij gebruik van de techniek suikerblazen. Het kostte hem 400 uur voorbereiding en anderhalf uur ter plekke om het kunstwerk in elkaar te zetten.
Raoul Andriessen. — © RR
“Ik heb iets neergezet waar ik helemaal tevreden mee ben, alles klopte”, vertelt Andriessen. “Ik ben heel trots dat ik eindelijk aspirant-lid ben van het Dutch Pastry Team.” Dat is een groep die bestaat uit professionele en vakbekwame patissiers die het ambacht patisserie verheffen tot kunst. (lava)
Hoofdpunten
EU-lidstaten bereiken na jaren onderhandelen akkoord over nieuw asiel- en migratiebeleid
Expert verklaart drama van vergeten baby met video van experiment: “Het kan iedereen overkomen”
Van Quickenborne in debat met studenten over Reuzegomzaak: “Hoe gaat u het vertrouwen in justitie herstellen, meneer de minister?”
ASSISEN. Exen delen pijnlijke verhalen van Jurgen Demesmaeker: “Hij duwde me van de trappen omdat hij dacht dat ik hem aan het bedriegen was, terwijl hij mij bedroog”
Beste van Plus
Enorme bijenzwerm strijkt neer in fietsmandje Christa (57): “Ze noemen me al de bijenkoningin”
Maneskin-frontman excuseert zich voor kusfilmpje met andere vrouw: “Dit was niet hoe we het wilden aanpakken”
Burgemeester verschijnt tot eigen verbazing in advertentie als autoverkoper: “Geen toestemming gegeven om foto te gebruiken”
Leeuw en leeuwin kiezen wel erg opmerkelijke plek om te paren