Voetbal 2de afdeling VV A KM Torhout

Positivisme en gerichte ingrepen van trainer Geert Versavel helpen KM Torhout weg uit de degradatiezone: “Er is nooit paniek geweest”

Ook Geert Versavel is opgelucht na de 6 op 6 tegen Eendracht Aalst en RC Gent.© Bart Vandenbroucke

Het kan verkeren. Hoe diep de spelers van KM Torhout zaten na de nederlaag van twee weken geleden tegen Oudenaarde, hoe voldaan en ontspannen ze waren na de overwinningen tegen Aalst en Gent. Ook trainer Geert Versavel sloeg een zucht van opluchting. “Maar ik panikeerde nooit, want ergens wist ik altijd dat het goed zou komen.”

Koen Verdruye

Na de nederlaag tegen Oudenaarde, tot stand gekomen in de toegevoegde tijd, stak men bij KM Torhout op dinsdag de koppen bij mekaar. Als het ergens niet draait, komen de trainers onder druk en op de Velodroom was dat niet anders. Vooral een gebrek aan ervaring was het voornaamste verwijt dat T1 Geert Versavel en T2 Karel Tanghe moesten incasseren.

“Heb ik geen moeite mee”, zei de altijd serene Geert Versavel. “Je weet als trainer dat wanneer je ergens tekent, je met één voet alweer buiten staat. Zo werkt dat nu eenmaal in het voetbal, ik ben daar ook niet naïef in. Maar toch hebben we altijd veel vertrouwen gevoeld, zeker van de spelers en sportief manager Didier Degomme. Dat vertrouwen was en is er.”

Positiviteit staat meer dan ooit centraal in Torhout. “We zijn vooral rustig gebleven omdat we tegen Oudenaarde tenslotte een goede match hadden gespeeld, maar soms is dat niet voldoende om de overwinning over de streep te trekken”, aldus Versavel. “We staken de koppen bij mekaar en besloten dat het nodig was om nog harder te werken. Bij de evaluatie bleek dat het allemaal zo slecht niet was en we gewoon scherp moesten blijven.”

Maar er waren ook een paar kleine, gerichte ingrepen. Soms noodgedwongen, zoals afgelopen zaterdag omdat Laurens Huysentruyt geschorst en Shun Ballegeer niet fit was. “We hebben gelukkig een kern met jongens die altijd klaar staan om te depanneren”, vond de KM-coach. “Een grote kwaliteit van ons ligt in het fysieke vermogen. Daar hebben we ook voor gekozen bij de wedstrijdselecties.”

Juiste oplossing

Zo was er soms geen plaats voor iemand als Tjendo De Cuyper en belandde een type zoals Enzo Vandekerckhove al eens op de bank. Zaterdag werd Bjarne Cardon een rijtje achteruit geschoven en prompt scoorde hij twee keer. “Bjarne traint altijd scherp en schiet de ballen ook makkelijk binnen. Doorgaans speelt hij op de tien, maar zaterdag op acht. Misschien ligt het hem beter om vanuit de tweede lijn te komen. Zo kon Jasper Cornillie zijn debuut maken op de tien en dat ging hem goed af. Hij kan goed voetballen, maar in de situatie waarin we ons bevinden, kunnen we niet altijd de keuzes maken die we willen.”

Het blijft vaak schipperen en behelpen, want volgend weekend zijn Arthur en Mauro Devos out, maar daar maken ze zich bij KM nu nog geen zorgen over. “Eerst wat genieten en dan vinden we de juiste oplossing wel”, besloot Versavel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus