Voetbal 3de afdeling VV A SC Wielsbeke

Degradatiezorgen zijn van de baan voor Pieter De Winter en SC Wielsbeke na eerste thuiszege in 2023: “Onze eerste doelstelling bereikt”

Pieter De Winter (rechts) wil tegen Eppegem voor een derde zege op rij gaan.© Bart Vandenbroucke

Na de zege op Jong Lede trok SC Wielsbeke de positieve lijn door tegen Elene-Grotenberge. De West-Vlamingen speelden zeker niet hun beste match maar schreven wel de eerste thuiszege van 2023 in (4-3), waarmee het behoud moet verzekerd zijn. Tegen Eppegem wil Wielsbeke een derde zege op rij.

Ivan Demeulemeester

Wielsbeke lijkt vertrokken voor een mooi seizoenseinde. “Na de winterstop duurde het erg lang vooraleer wij onze eerste zege konden inschrijven”, blikt aanvoerder Pieter De Winter terug. “Wij brachten goed voetbal en kregen meestal voldoende kansen, maar het geluk ontbrak om dat ook in overwinningen om te zetten. Een paar keer kostte een late treffer ons zelfs de drie punten. Op Jong Lede speelden wij opnieuw een sterke partij en kregen wij eindelijk loon naar werken. Ergens was het dus jammer dat wij vorig weekend niet konden spelen door het forfait van Anzegem. Tegen Elene-Grotenberge wilden wij absoluut onze eerste thuiszege in 2023 pakken.”

“Wij speelden niet onze beste match, maar het geluk dat ons al zo dikwijls in de steek liet, hadden wij dit keer aan onze kant”, vervolgt De Winter. “Wij voetbalden goed in blok en scoorden zowat aan honderd procent. Wij kwamen snel op voorsprong, maar in de kluts stelde Elene-Grotenberge een paar minuten later al gelijk. Daarna ging het naar 3-1. In principe moest de match gespeeld zijn, maar wij kregen twee doelpunten binnen op vrijschop. Die stilstaande fasen zijn toch wel een pijnpunt dit seizoen. Wij toonden ons echter weerbaar en scoorden nog een vierde keer. Het dubbeltje dat al zo dikwijls naar de verkeerde kant viel, kantelde dit keer in ons voordeel.”

Met tien punten voorsprong op de degradatieplaatsen mag Wielsbeke zich als gered beschouwen. “Mathematisch is het nog niet helemaal zeker, maar ik denk dat eventuele degradatiezorgen van de baan zijn”, vervolgt De Winter. “Daarmee is onze eerste doelstelling bereikt. Waar wij een paar weken geleden even bang achteruit moesten kijken, kunnen wij onze blik nu weer naar boven richten. Wij staan zevende en misschien zit er nog iets meer in. Wij trekken zondag naar Eppegem, dat wij thuis met 3-0 klopten. Als wij de Vlaams-Brabanders ook over de knie kunnen leggen, dan mogen wij misschien wel de ambitie koesteren om hoger te mikken.”

Bijgetekend voor elfde seizoen

Pieter De Winter is één van de vele Wielsbeekse spelers die zijn contract verlengde. “Volgend seizoen wordt het mijn elfde en daarmee speel ik het langst in het shirt van Wielsbeke, maar er zijn nog een groot aantal spelers met verschillende seizoenen op de teller. Ergens is het wel uniek dat het bestuur er jaar na jaar in slaagt om deze toffe vriendengroep samen te houden, en met resultaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus