Stoelen, matrassen en lekkende motorolie: sluikstort op verlaten Makro-site wordt steeds groter

Deurne -

De situatie op de parking van de Makro in Deurne wordt met de dag erger. Onze redactie kon met eigen ogen vaststellen dat de voorbije dagen schijnbaar een half huishouden gedumpt werd op de verlaten site. Mogelijk is er zelfs motorolie in de riolering beland.

Matrassen. Stoelen. Kledij. Bankuittreksels en zelfs enkele bidons motorolie naast een rioolput. De hoop afval op de verlaten terreinen van de Makro in Deurne neemt stilaan grote proporties aan. Sinds de Makro-winkels in België begin dit jaar officieel failliet verklaard werden, trekken de verlaten terreinen de ene na de andere sluikstorter aan. Ditmaal lijkt een half huishouden te zijn gedumpt naast de drie groene kledingcontainers op de vroegere parking.

Het district Deurne en de vastgoedpoot van Metro AG, het moederbedrijf van het failliete Makro, zaten begin deze maand samen om de situatie te bespreken. “Daar werd besloten dat Wholesale Real Estate Belgium zelf zal instaan voor de opkuis van het sluikstort en dat een groot deel van de parking zal afgesloten worden”, zegt Elias Kartout, woordvoerder van schepen van Stadsreiniging Els van Doesburg (N-VA). “Normaal gezien zou die opkuis tegen het eind van de maand gebeuren. We houden die gemaakte afspraken nauwlettend in het oog.”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus