Stroomstootwapen in beslag genomen tijdens controle in rendez-vous hotel

Antwerpen -

Het prostitutieteam van de Antwerpse politie heeft zaterdag een controleactie gehouden in een hotel. Daarbij nam de politie een stroomstootwapen in beslag.

jtp

De politie had een vermoeden dat er in het hotel sekswerkers actief waren. “In totaal werden 21 personen gecontroleerd. Onder hen elf sekswerkers en tien chauffeurs. Ook tien voertuigen zijn gecontroleerd. Er waren ook nog vijf sekswerkers die niet op hun afspraak waren”, zegt de politie.

“Een van de chauffeurs had een boksbeugel gecombineerd met een stroomstootwapen op zak. Het verboden wapen is in beslag genomen”, zegt de politie, die verder geen feiten van misbruik van prostitutie of mensenhandel kon vaststellen.

Tijdens een verkeersactie op vrijdag nam de politie verder ook een vuurwapen in beslag. “De wijkwerking van regio Centrum onderschepte ook drie veelplegers en nam drie voertuigen en twee bromfietsen in beslag”, somt de politie op. Een bestuurder die een positieve ademtest aflegde en twee personen onder invloed van drugs moesten hun rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Tot slot nam de politie ook bijna 1.500 euro, vermoedelijk afkomstig van drugshandel, een kenteken en drie rijbewijzen in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus