Crowdfunding moet vervolg Tinderboek mogelijk helpen maken

Een halfjaar nadat Greet ‘Chee’ Embrechts haar debuut uitgebracht had, staat het volgende deel al op verschijnen.© RR

Herentals -

Greet ‘Chee’ Embrechts bracht vorig jaar met 50 tinten Tinder een kloeke date-roman uit, die deels op haar eigen romantische avonturen was gestoeld. Om deel twee uit te brengen, doet ze een beroep op crowdfunding.

Hans Otten

Chee is de artiestennaam van Greet Embrechts uit Herentals. Onder dat pseudoniem was ze al vele jaren als kunstenares actief, maar sinds vorig jaar ook als schrijfster. Aan haar keramiekwerk en schilderijen voegde ze in september het boek 50 tinten Tinder toe. In dat debuut gaat hoofdpersoon Julia nadat haar relatie op de klippen is gelopen, via de datingapp Tinder op zoek naar nieuw liefdesgeluk. Dat levert een internationale stoet aan kandidaat-partners op. Op de vraag in hoeverre het werk gebaseerd was op haar eigen amoureuze leven antwoordde ze dat het “een spinrag van realiteit en fictie” is.

Ondanks de titel is het boek geen erotische roman, maar het verhaal van de ontmoetingen en ontboezemingen van een vrouw. Het werk viel wel in de smaak, want volgens de auteur ging het vlot over de toonbank. Zelfs in die mate dat ze nu een halfjaar later al een vervolg van 470 bladzijden klaar heeft. “In dit tweede deel volgen we Julia op haar verdere zoektocht via de bekende dating-app. Heeft ze dit keer meer geluk in de liefde? Zitten er nog interessante ontmoetingen aan te komen of is het telkens weer meer van hetzelfde? Komen we meer te weten over het geheim dat ze met zich meedraagt?”, maakt de auteur haar lezerspubliek verlekkerd.

De verschijningsdatum ligt al vast op 25 mei, maar toch start Chee nu een crowdfundingactie. “Bij dezen wil ik een warme oproep doen voor een crowdfundingproject voor het publiceren van het tweede deel van wat mijn trilogie moet worden. Door het tweede deel op voorhand te bestellen en financieren, helpen lezers mij om de publicatie van de trilogie financieel haalbaar te maken. Iedereen die het boek vooraf koopt, krijgt het exemplaar door mij gesigneerd, samen met een kortingsbon voor deel drie dat in 2024 moet verschijnen.” Het boek kost 25 euro, wie twee exemplaren in één keer bestelt telt daarvoor 48 euro neer.

chee@live.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus