Winkelbediende doktert systeem uit om geld uit kassa te stelen: dader ontslagen en veroordeeld

De beklaagde werkte in een schoenenwinkel in de Gasthuisstraat in Turnhout.© Hans Otten

Turnhout -

Een twintiger uit Turnhout is door de rechtbank veroordeeld omdat hij als personeelslid van schoenenwinkel Snipes in Turnhout minstens 2.980 euro heeft gestolen. Hij liet zijn klanten betalen, maar stak het geld in eigen zak.

De manager van Snipes, een winkel voor sneakers en streetwear, in de Gasthuisstraat in Turnhout had eind 2021 al een vermoeden dat er iets niet pluis was. Van december 2021 tot maart 2022 hield de zaakvoerder een extra oogje in het zeil door in de winkel meer controles en stocktellingen uit te voeren. Een van de personeelsleden, de 23-jarige C.P. uit Turnhout, liep daarbij tegen de lamp voor het stelen uit de kassa. De jongeman had hiervoor een systeem uitgedokterd.

Bij een aankoop door een klant scande C.P. de artikelen wel degelijk in. Van het moment dat op de kassa het verschuldigde geldbedrag verscheen, annuleerde de verkoper de aankoop. Hij liet de klanten wel betalen voor de schoenen en registreerde de aankoop van een draagzakje zodat de kassa toch openging. Het geld dat werd overhandigd, stak C.P. nadien in eigen zak. Het ging om minstens 2.980 euro.

Net omdat de aankopen telkens werden geannuleerd, vertoonde de kassa geen tekorten. Maar de stocktellingen toonden aan dat er een pak minder schoenen in het magazijn aanwezig waren dan normaal.

Toen het bedrog in maart 2022 aan het licht kwam, werd C.P. om dringende redenen ontslagen. Hij moest zich ook verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Turnhout. De beklaagde ontkende de diefstallen, maar de geannuleerde aankopen gebeurden telkens met zijn personeelsnummer. Na zijn ontslag verliep alles weer normaal in de winkel. De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 400 euro.  (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus