Nederlander betrapt met drugs op parking Decathlon: 150 uur werkstraf

De rechtbank heeft een drugsdealer veroordeeld tot 150 uur werkstraf.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Turnhout -

De politie betrapte een 20-jarige man uit het Nederlandse Breda op de parking van de sportwinkel Decathlon in Turnhout met een hoeveelheid drugs. De jongeman moet een fikse werkstraf uitvoeren.

Een ploeg van de lokale politie regio Turnhout hield op 20 maart 2022 na sluitingstijd een controle op de parking van Decathlon op de Steenweg op Gierle in Turnhout.De inspecteurs controleerden een auto met Nederlandse nummerplaat met de 20-jarige M.M. uit Breda als bestuurder. Ze merkten meteen een sterke cannabisgeur op in de auto.

De politie trof in de auto vier zakken met cannabis, met in totaal ruim 360 gram aan verdovende middelen. M.M. beweerde dat hij als tussenpersoon optrad om drugs af te leveren. Uit de gegevens van de ANPR-camera’s bleek dat de man in de maand voor zijn arrestatie vijf keer in de buurt van Turnhout was geweest.

De rechtbank in Turnhout heeft de Nederlander veroordeeld tot 150 uur werkstraf en een boete van 2.000 euro. Als hij de werkstraf niet uitvoert, wacht hem alsnog een celstraf van 18 maanden. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus