Vloot van Vlaamse overheid krijgt met Tim (38) nieuwe directeur

© if

Kust -

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (AMDK) heeft een nieuwe directeur Vloot: Tim Van Dijck (38) gaat midden mei aan de slag. De afdeling beheert ongeveer veertig vaartuigen van de Vlaamse overheid.

Junior Verbeeke

Bij de afdeling Vloot werken zo’n 500 mensen verspreid over Oostende, Nieuwpoort, Antwerpen, Gent en Vlissingen in Nederland. Van Dijck deed jarenlang ervaring op in binnen- en buitenland voor de DEME-groep. Hij volgde projecten op in Europa, Australië, Singapore, het Midden-Oosten en West-Afrika. Vloot van MDK beheert een veertigtal verschillende vaartuigen van de Vlaamse overheid, gaande van veerboten op rivieren en in havens tot patrouilleboten of onderzoeksschepen.

“Ik kijk er naar uit om samen met het voltallige team een excellente dienstverlening te voorzien aan de diverse klanten”, zegt Van Dijck. “Hierbij zal ik veel aandacht schenken aan veiligheid, duurzaamheid, innovatie en verankering van expertise.” De man treedt midden mei in dienst in zijn nieuwe functie. “Er liggen veel uitdagingen op de plank”, meldt Lydia Peeters (Open VLD), minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Ik wil hem alvast succes wensen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus