Wat een pech: Mauri Vansevenant moet operatie ondergaan en staat liefst zes weken aan de kant

© AFP

Mauri Vansevenant moet, na aanhoudende klachten over kniepijn, onder het mes. Dat heeft zijn team Soudal Quick-Step maandag gemeld. Hij zal naar schatting zes weken moeten herstellen na de ingreep, die woensdag in Herentals op de agenda staat.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 23-jarige Vansevenant zou deze week deelnemen aan de Settimana Internazionale di Coppi e Bartali, maar kan daar dus niet van start gaan. De Slovaak Martin Svrcek is zijn vervanger.

Mauri Vansevenant wordt woensdag in Herentals geopereerd na aanhoudende kniepijn. Hij kampt met pre-patellair frictiesyndroom, een zogenaamde “wielrennersknie”. Die is een gevolg van chronische overbelatsing en komt wel vaker voor bij profrenners. Rust vaak niet om het probleem op te lossen en dan wordt er overgegaan tot een operatie waarbij het gekwetste deel van het kniepeesblad wordt verwijderd.

Vansevenant zal zo’n zes weken moeten revalideren en wordt deze week in Coppi Bartoli vervangen door Martin Svrček. Het betekent dat Vansevenant ook niet aan deel zal nemen aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Soudal-Quick Step meldt ook dat Casper Pedersen in Brugge-De Panne vervangen zal worden door Yves Lampaert. Pedersen kampt met een infectie aan de bovenste luchtwegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen