Wielrennen Junioren Guido Reybrouck Classic in Damme

Belgisch kampioen Gauthier Servranckx maakt goede beurt tussen internationale toppers in Guido Reybrouck Classic: “Op schema voor klimkoersen”

Steffen De Schuyteneer won solo de rit in lijn voor Lars Vanden Heede en de Fransman Antoine L’hote.© Bart Vandenbroucke

Gauthier Servranckx mag dan geen kasseispecialist zijn, hij presteerde aardig in het tweede luik van de Guido Reybrouck Classic voor junioren in Damme. “Mijn opbouw naar het klimwerk verloopt vlot”, vertelde de tweedejaars van EFC-L&R-Van Mossel.

Michel Vanden Heede

Na een uur had het peloton al 44 kilometer afgelegd, maar pas op het plaatselijke circuit brak de koers open. Een achttal met Anzegemnaar Milan Bral zonderde zich af. Sente Sentjens, die zaterdag de tijdrit had gewonnen, rook het gevaar en liet zijn ploegmaats van Acrog-Tormans werken. Vooraan bleven ze evenwel het gaspedaal diep indrukken. Met als gevolg dat enkel de Australiër Oscar Chamberlain, de Fransman Antoine L’hote (beiden AG2R Citroën), de Brit Matthew Brennan en Lars Vanden Heede overbleven. Steffen De Schuyteneer (AG2R Citroën) kon nog met de Ier Seth Dunwoody de oversteek maken. De zes leiders bleven niet samen, want De Schuyteneer flitste solo naar de bloemen. Vanden Heede werd op korte afstand tweede. L’hote haalde het in de spurt voor de derde prijs voor Brennan, Chamberlain en Dunwoody. Miguel Desmet werd elfde, Xander Scheldeman dertiende, Victor Vaneeckhoutte zeventiende en Baptiste Swertvaegher 21ste.

Brennan, die daags voordien tweede was geworden in de tijdrit, onttroonde Sentjens. Chamberlain werd tweede in de eindstand voor De Schuyteneer. Dunwoody mocht als beste jongere het podium op.

Milan Donie werd twintigste in de individuele tijdrit over 10,9 kilometer. De renner van AG2R Citroën is opnieuw op niveau, nadat hij vorig jaar bij een zware val in Aubel-Thimister-Stavelot twee dagen in coma lag. Corneel Vanslembrouck was 29ste voor Xander Scheldeman.

Gauthier Servranckx kwam niet in aanmerking voor een mooi eindklassement (zijn 90ste plaats in de tijdrit en 47ste prijs in de rit in lijn leverden hem de 59ste plaats op), maar hij hield toch een goed gevoel over aan de internationale tweedaagse. “Het ging enorm snel”, pufte de Zwevezelenaar. “Even kon ik vooraan postvatten, maar van het ene op het andere moment verloor ik veel posities. Zo’n snelheidsrace over kasseien is niet bepaald mijn ding, maar het was een goede aanloop naar de volgende grote afspraken. Van Gent-Wevelgem verwacht ik al iets meer. Daar staan wat hoogtemeters op het programma. Ik moet het vooral hebben van klimwerk in de Ardennen. Luik-Bastenaken-Luik is voor mij de afspraak van de waarheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus