Voetbal 2de provinciale A FC Destelbergen - FC Latem 2-1

Kjell Van Der Vloedt scoort en wint met FC Destelbergen de topper tegen leider FC Latem: “Beschikken over de beste troeven”

Andreas Rijckaert (l.) en doelpuntenmaker Kjell Van Der Vloedt (r.).© Geert De Rycke

FC Destelbergen heeft de titelstrijd in tweede provinciale A volledig open gebroken. Na een spannende wedstrijd wist het met 2-1 te winnen tegen competitieleider FC Latem. De kloof is na deze wedstrijd helemaal gedicht en beide ploegen staan op een gedeelde eerste plaats.

Johan Polet

De ploeg van coach Chris Janssens won de topper tegen leider FC Latem met 2-1. De twee titelkandidaten tellen evenveel punten, maar de Leieploeg heeft één wedstrijd meer gewonnen. FC Destelbergen greep vorig seizoen op de slotdag naast de titel en promotie naar eerste provinciale.

Na een evenwichtige eerst helft klom FC Latem kort na de rust op voorsprong. Geoffrey Ryckaert trof raak met een afstandsschot. Op het uur lukte centrale verdediger Kjell Van Der Vloedt met een kopbal op een hoekschop de gelijkmaker. Een kwartier voor affluiten scoorde Perry Owusu met een kopbal de winnende treffer.

“Het was op basis van de tweede helft een verdiende zege,” meent de 32-jarige Van Der Vloedt, die zijn eerste competitietreffer scoorde. “Wij namen na het doelpunt van FC Latem het heft volledig in handen. Wij drukten de bezoekers bijna voortdurend terug op eigen helft. FC Latem kon rekenen op een goede doelman Staf Dhossche, maar die kon niet verhinderen dat wij nog tweemaal scoorden.”

“Wij staan voor nog vijf finales, maar beschikken over de beste troeven om over FC Latem naar de titel te springen”, meent de centrale verdediger. “Wij beschikken over een ruimere kern en sterkere bank dan FC Latem dat vooral offensief onthoofd is. Alle bankzitters bij ons hebben ook de kwaliteiten om aan de aftrap te staan. Bovendien hebben wij een op papier minder zwaar programma dan FC Latem, dat nog drie ploegen uit de top-zes ontmoet. Het komt er voor ons vooral op aan om tegen de mindere goden als FC Meetjesland en FC Sleidinge geen steken te laten vallen.”

“Ik had in de voorbije jaren al tweemaal een gesprek met FC Latem in verband met een mogelijke transfer maar tot een concrete verbintenis is het nooit gekomen. Ik voel me goed bij FC Destelbergen en sta voorlopig niet te springen om een andere uitdaging aan te gaan,” besluit Van Der Vloedt.

FC Latem zoekt geen excuses

“We incasseerden twee jammerlijke doelpunten,” reageert Latem-doelman Staf Dhossche. “De eerste tegentreffer viel na een hoekschop, hoewel we voldoende trainen op stilstaande fasen. Aan de tweede treffer van FC Destelbergen ging een verraderlijke en voor mij moeilijk in te schatten voorzet vooraf. Ik kwam te laat uitgelopen, waardoor Owusu vrij kon inkoppen. Hij had dit waarschijnlijk ook kunnen doen indien ik op de doellijn was blijven staan. We hebben ons in de tweede helft offensief te weinig kunnen doorzetten en zijn bezweken onder de druk van FC Destelbergen.”

“We incasseerden een mentale tik, maar blijven geloven in onze titelkansen. We krijgen aanstaande zaterdag voor een nieuwe topper het bezoek van FC Lembeke, dat uitstekend op dreef is. Wij kunnen op eigen veld tegen topploegen altijd iets meer. We bewezen dit vorige week via een 2-0 thuiszege tegen het sterke LS Merendree. De blessures van onze spitsen Nathan Fonck en Bekim Hykai is een aderlating, maar we roepen dit niet in als een excuus. We hebben nog voldoende kwaliteit om voor de eerste plaats te blijven meestrijden,” besluit een strijdvaardige Dhossche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus