Quinten Van Goylen en Lyra-Lierse pakken 12 op 12: “De periodetitel is een doel”

Jordy Peffer (geel) maakte het winnende doelpunt en houdt zo de titeldroom van Lyra-Lierse levend.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vier op een rij voor Lyra-Lierse, dat zaterdag op het eigen Doelvelden nu ook de maat wist te nemen van Pepingen-Halle. Van een grijze middenmoter werpen de Pallieters zich meer en meer op tot een te duchten concurrent voor de prijzen in de reeks. Een stelling die ook de Lierenaars zelf steeds meer lijken te geloven.

Na Tongeren, Cappellen en Berchem Sport nu dus ook Pepingen-Halle. Tot twee keer toe viel het licht kortstondig uit op Doelvelden, maar niettemin waren het de Pallieters die fonkelden na afloop. Met een knappe 12 op 12 heeft Lyra-Lierse zijn figurantenrol helemaal weggeblazen.

“We kunnen terug lastige matchen winnen”, glunderde Quinten Van Goylen, die de assist leverde voor de belangrijke 2-1 van Jordy Peffer. “We wisten dat ons een pittige partij zou wachten, maar tegelijk dat we bij winst gouden zaken konden doen. We klommen ook op voorsprong, maar de match lag nadien even stil omwille van de eerste lichtpanne. Die bracht ons kennelijk uit concentratie, waarvan de bezoekers profiteerden om gelijk te stellen. Maar nadien hebben we alles uit de kast gehaald en de zege verdiend over de streep getrokken. Daar was het ons tenslotte voornamelijk om te doen.”

Het ideale moment

Met leider RC Hades en achtervolger Cappellen verloren een paar grote jongens bovenin alweer punten. Het doet Lyra-Lierse op kousenvoeten aan de achterstand knagen. “We zien het graag gebeuren”, knipoogde Van Goylen. “Een paar weken geleden leken we afgeschreven, nu spelen we weer helemaal mee voor de prijzen. Van de derde periodetitel hebben we echt wel een doel gemaakt. Het geloof in de groep is ook enorm toegenomen. We stralen terug meer vertrouwen uit en komen opnieuw vlotter tot scoren. Kortom, we halen op het ideale moment terug ons beste niveau.”

Met een verplaatsing naar leider RC Hades en één week later een treffen voor eigen volk met Bocholt staan de Pallieters voor cruciale weken. “Ach, we bekijken de zaken match per match en willen telkens alleen maar meer. Een Lyra-Lierse op niveau kan trouwens iedereen kloppen in deze reeks. Daar ben ik heel erg van overtuigd”, aldus nog Quinten Van Goylen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus