District viert sportlaureaten: Toby Alderweireld krijgt carrièreprijs en wordt ambassadeur van Belgian Red Court

Het voorbije jaar haalden heel wat Ekerenaren medailles in hun sportdiscipline.© Ronny Mullens

Ekeren -

Op de jaarlijkse viering van de sportlaureaten lanceerde Annemie Plompen (N-VA), districtsschepen voor sport, de installatie van een Belgian Red Court. Een Red Court is een voetbalterreintje dat gekoppeld wordt aan een (ex-) Belgian Red Devil of Red Flame. In Ekeren wordt ex-Rode Duivel en Antwerp speler Toby Alderweireld ambassadeur van het project.

De Cheerleading Academy Antwerp.© Ronny Mullens

De jaarlijkse Appelbollenloop op de eerste zondag van januari, de 1 mei Sportdag en EkeRun in oktober zijn enkele voorbeelden van sportevenementen in Ekeren. Om het sportgebeuren verder uit te breiden, schuift het district mee aan tafel om op Rozemaai een Belgian Red Court aan te leggen. De Koninklijke Belgische Voetbalbond kondigde naar aanleiding van zijn 125ste verjaardag eind 2020 aan dat het extra zal investeren in de maatschappij van morgen. De KBVB wil de volgende jaren kleine voetbalvelden in België renoveren of nieuwe aanleggen. 

Via een video dankt Toby Alderweireld voor de carrièreprijs en aanvaardt het peterschap van het Belgian Red Devil project.© Ronny Mullens

In mei vorige jaar mocht ex-Rode Duivel en Gouden Schoen Jan Ceulemans in Lier het eerst voetbalveldje openen. In oktober was het de beurt aan Rode Duivel Jan Vertonghen in Sint-Niklaas. In Hasselt neemt Red Flame Davina Philtjes het peterschap waar. “En nu is het de beurt aan Ekeren”, zie Annemie Plompen. Door mensen van alle leeftijden rond het voetbalveld te verenigen, wil de voetbalbond de sociale cohesie in steden en gemeenten stimuleren. Het idee dat sport een bindende kracht heeft, staat bij de KBVB centraal. Wanneer het veldje in Ekeren er komt, kon Plompen nog niet zeggen. Hopelijk snel want dit jaar start de voetbalbond met de eerste Belgian Red Courts Cup.

In de zaal van Tafeltennisclub NODO werden provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenen door districtsburgemeester Koen Palinckx, districtsschepen Annemie Plompen en de Antwerpse sportschepen Peter Wouters in de bloemen gezet. De Cheerleading Academy Antwerp zorgde voor enkele spectaculaire stunt. De presentatie was in handen van Erwin Van de Sande. De carrièreprijs ging naar Toby Alderweireld. Toby kon niet aanwezig zijn. Het beeldje ‘Triomf’ van de Ekerse kunstenaar Peter Kempenaers zal hem later worden overhandigd. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus