Gezinshappening Heicross brengt 4000 euro op en geld gaat naar vzw Oscare

Arvid Vanwesenbeekc, burgemeester Lukas Jacobs en vertegenwoordigers van de vzw Oscar bij de overhandiging© rr

Kalmthout -

De opbrengst van de Heicross gaat dit jaar naar het kinderbrandwondencentrum Oscare, de vzw die er alles aan doet om brandwonden bij kinderen te voorkomen, maar klaarstaat als het toch nodig is. De Lukebikers schenken 4000 euro.

De pandemie legde de Heicross voor twee jaren stil, maar wie dacht dat corona een negatieve invloed had op het evenement heeft het mis. Tijdens de gezinscyclocross van eind januari testte de bezoekers de first safety truck van Oscare grondig uit. Organisator Arvid Vanwesenbeeck: “De opbrengst gaat elk jaar naar een goed doel. We stellen vast dat die opbrengst jaarlijks groter wordt en we hopen dat die trend wordt verdergezet. Dat danken we ook aan onze vijf hoofdsponsors: bouwbedrijf G. Theuns en zonen, Vastgoed Mertens, BMW-Meeusen, Crelan Kalmthout en Signway.  

“De Lukebikers zijn echt een superwarme groep sportvrienden met het hart op de juiste plaats. Dat ze ontstaan zijn als eerbetoon na het plotse overlijden van Luc Vanwesenbeeck maakt het des te mooier en dat voel je aan alles binnen de club. Over twee weken komt er trouwens een grote delegatie van Oscare naar het zwembad van Kalmthout voor een zwemsessie en dan passeren we zeker langs het parcours van Heicross”, zegt Koen Maertens van de vzw Oscare. Burgemeester Lukas Jacobs en sportschepen Maarten De Bock waren aanwezig bij de chequeoverhandiging om aan te tonen dat ook de gemeente gelooft in het concept van de Heicross.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus