Jesse en Tibe leveren winnend ontwerp voor glasbollen in Hemiksem

© rr

Hemiksem -

In de gemeenten aangesloten bij Igean worden een voor een de winnende ontwerpen onthuld van de sensibiliserende actie rond de glasbollen. In Hemiksem is het de tekening van Jesse en Tibe uit De Regenboog die de glasbollen siert.

Onder de noemer ‘minder brol bij onze bol’ zette Igean vorig jaar een tekenwedstrijd voor schoolkinderen op poten. Einde december kon in elke gemeente gestemd worden op de top drie. In Hemiksem wisten Jesse en Tibe uit 6A en 6B van gemeentelijke basisschool De Regenboog met hun ontwerp ‘Glas in de glasbak’ het meeste stemmen te vergaren. Hun tekening siert nu de glasbollen aan de hoek Kleidaallaan/Nieuwe Dreef, de UNO-laan/Eikenlaan en in de Bareelstraat. Ze hopen dat hun tekening inspirerend werkt om sluikstorten tegen te gaan.

Peters en meters

Intussen is Igean ook de zoektocht gestart naar peters en meters die zich willen engageren om de buurt rond de glasbollen proper te houden. Je controleert geregeld de netheid rond een glasbol in de buurt, je meldt overvolle glasbollen of sluikstort bij Igean en helpt mee om klein zwerfvuil rond de bol op te ruimen.

Alle info op www.igean.be/adopteer.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus