Geen TikTok meer op werktelefoons van gemeentepersoneel van Lint en Borsbeek

TikTok wordt geweerd in Lint en Borsbeek© RR

Lint, Borsbeek -

Steeds meer steden en gemeenten uit de provincie verbieden de installatie van de app TikTok op werktelefoons en -tablets. Ook de gemeentebesturen van Lint en Borsbeek nemen nu deze maatregel tegen de Chinese toepassing.

Filip Spoelders

Eerder deze week gaven de burgemeesters van beide gemeenten aan dat ze de oproep van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) zouden bespreken. “De beslissing is gevallen. Wij volgen als lokaal bestuur en laten TikTok van de werktelefoons verwijderen. Wij raden zelfs onze medewerkers aan om ook TikTok van hun privétoestel te verwijderen”, laat burgemeester Rudy Verhoeven (N-VA) weten.

LEES OOK: Bijna helft van Antwerpse gemeentebesturen verbiedt TikTok op smartphones van personeel (en dat aantal kan nog fors stijgen)

De personeelsleden van Borsbeek kregen bijna dezelfde informatie. Op werksmartphones of -tablets die ter beschikking worden gesteld door het lokale bestuur Borsbeek mag TikTok niet geïnstalleerd zijn. Op privétoestellen mag TikTok enkel aanwezig zijn wanneer er geen werkaccount, bijvoorbeeld via een mailadres van Borsbeek of Teams, van de gemeente op geïnstalleerd is.

LEES OOK: Ook stad Antwerpen verbiedt TikTok op werktelefoons en werkcomputers van personeel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus