Heruitgave van finale Australian Open: Rybakina verplettert Swiatek en bekampt Sabalenka in finale Indian Wells

Elena Rybakina© AFP

De Wit-Russin Aryna Sabalenka (WTA 2) en de Kazachse Elena Rybakina (WTA 10) spelen de finale van het WTA1000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells (hard/8,8 miljoen dollar).

Jeroen De Pauw

Tweede reekshoofd Sabalenka versloeg in haar halve finale het Griekse zevende reekshoofd Maria Sakkari (WTA 7) in twee sets: 6-2 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 25 minuten. Tiende reekshoofd Rybakina was te sterk voor ‘s werelds nummer een Iga Swiatek. De 21-jarige Poolse, eerste reekshoofd en titelverdedigster op het Californische hardcourt, verloor na 1 uur en 17 minuten in tweemaal 6-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De machtige arena van Indian Wells.© AFP

De 24-jarige Sabalenka heeft tot dusver twaalf WTA-titels op haar palmares (en een WTA 125K Series Titles). De Wit-Russin triomfeerde dit jaar al op de Australian Open en in Adelaide op een voorbereidingstoernooi op de eerste Grand Slam van het seizoen. De 23-jarige Rybakina mikt op een vierde WTA-titel, de eerste van het jaar. In 2022 was ze de beste op Wimbledon. Begin dit jaar verloor ze de finale op de Australian Open tegen uitgerekend Sabalenka. Tijd voor revanche?

Op de Australian Open begin dit jaar moest Rybakina (r) de duimen leggen voor Sabalenka.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen