Bestuurder vergeet handrem op te trekken: auto belandt in water

De eigenaar vergat zijn handrem op te zetten, waardoor de Nissan Astra in het water bolde.© dme

Nieuwpoort -

In de jachthaven van Nieuwpoort vond vrijdagnamiddag een reddingsactie plaats voor een wagen. De eigenaar vergat zijn handrem op te zetten, waardoor de Opel Astra in het water bolde.

Daron Mertens

Het opmerkelijke incident vond plaats omstreeks 17.30 uur, ter hoogte van het gebouw van de scheepvaartpolitie in Nieuwpoort. Een bestuurder van een Opel Astra parkeerde zijn wagen ter hoogte van een aflopende helling aan het water, maar vergat daarbij z’n handrem. De wagen begon vervolgens vooruit te bollen in het zeewater. Een passant zag het voorval en verwittigde de hulpdiensten. Omdat het niet meteen duidelijk was of er nog iemand in de wagen aanwezig was, kwamen ook de ziekenwagen, mug en duikers van de brandweer ter plaatse.

Nog voor de hulpdiensten ter plaatse kwamen, kwam het geruststellende nieuws dat de eigenaar van de wagen veilig en wel was. Ship Support bracht de wagen opnieuw naar het wateroppervlak, waarna hij op het droge gehesen werd. Ook enkele duikers van de brandweer kwamen helpen tijdens het takelen.

© dme

© dme

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus