Red Dragons en Yellow Tigers kennen hun opponenten op weg naar Olympische Spelen in Parijs

© VDB

De Belgische volleybalmannen kennen hun tegenstanders op weg naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Vrijdag kregen de Red Dragons (FIVB 21) hun tegenstanders voorgeschoteld tijdens de loting in het Zwitserse Lausanne. De mannen ontmoeten Polen (FIVB 1), Argentinië (FIVB 8), Nederland (FIVB 13), Canada (FIVB 15), Mexico (FIVB 18), Bulgarije (FIVB 23) en China (FIVB 26).

Jens HeylenBron: BELGA

De Dragons spelen hun kwalificatietoernooi in China, van 30 september tot 8 oktober. 

Gastland Frankrijk is zeker van deelname. De overige elf deelnemende landen kunnen zich op twee manieren plaatsen. Dat kan via de kwalificatietoernooien, waarin zes tickets op het spel staan. De top twee van elk van de drie groepen kwalificeert zich voor Parijs. De overige vijf tickets worden uitgedeeld aan de eerste vijf landen op de wereldranking die zich niet konden plaatsen in kwalificatietoernooien. Een land van een continent dat na de kwalificatietoernooien nog geen deelnemer heeft, krijgt voorrang.

Ook vrouwen kennen hun tegenstanders

Eerder op de middag werden ook de tegenstanders van de Belgische vrouwen geloot. De Yellow Tigers (FIVB 11) nemen het in Japan (16-24 september) op tegen Brazilië (FIVB 2), Japan (FIVB 6), Turkije (FIVB 7), Bulgarije (FIVB 16), Puerto Rico (FIVB 17), Argentinië (FIVB 22) en Peru (FIVB 26).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen