Steenweg is maanden na zwaar waterlek nog altijd dicht: stabiliteitsproblemen veroorzaken vertraging

© ssj

Drogenbos/Ukkel -

De Drogenbossesteenweg op de grens van Drogenbos en Ukkel is na het zware waterlek begin januari van dit jaar nog altijd afgesloten. De heropening is voorzien in de eerste helft van april.

Jelle Schepers

De gevolgen van het zware waterlek op 4 januari langs de Drogenbossesteenweg in Ukkel laten zich nog altijd voelen. Net voorbij de Melkriekstraat is de steenweg nog altijd afgesloten, waardoor het na ruim twee maanden nog altijd niet mogelijk is om via de Drogenbossesteenweg de Steenweg op Alsemberg te bereiken. Het verkeer moet omrijden via de Grote Baan. Ook het busverkeer is nog altijd omgeleid.

Dat de steenweg nog altijd afgesloten is, komt omdat het waterlek in de leiding van Farys voor stabiliteitsproblemen zorgde.

Micropalen

Over ten laatste een maand zouden de problemen achter de rug moeten zijn, zo blijkt uit een bewonersbrief van de gemeente Ukkel. “De gemeentediensten staan voortdurend in contact met de verschillende actoren die betrokken zijn bij dit dossier. Ze doen er alles aan om de openbare veiligheid te garanderen en om de rijbaan zo snel mogelijk te kunnen heropenen, minstens in één rijrichting. We zijn ons immer zeer bewust van de impact op het vlak van mobiliteit die de afsluiting, buiten de wil van de gemeente, van de rijbaan voor de wijk inhoudt.”

“Een gespecialiseerde firma heeft zopas de stabiliteitswerken afgerond aan het huis dat rechtstreeks getroffen werd. Er werden micropalen onder geplaatst. In de komende dagen kan Farys in principe een deel van de leiding vervangen. Die ingreep zou één tot twee weken duren.”

Watermaatschappij Vivaqua en netbeheer Sibelga hebben nadien ook nog enkele dagen werk. “Als alles verloopt volgens het vooropgestelde schema, hopen we dat de rijbaan volledig of gedeeltelijk voor het verkeer kan geopend worden tijdens de eerste helft van april”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus