Luikenaar (41) ontkent aanval met mes aan caféuitbater Dunepark: “Compleet gelogen”

© Google Maps

Oostduinkerke/Nieuwpoort -

Een 41-jarige man uit Luik maakte speciaal de oversteek naar de rechtbank van Veurne om vol vertrouwen de vrijspraak te vragen. Hij wordt verdacht van het slaan en dreigen met een mes naar de uitbater van de cafetaria in Dunepark in Oostduinkerke. “Compleet gelogen”, zegt S.G.

Jelle Houwen

De man moest normaal twee weken geleden aanwezig zijn in de rechtbank maar was daar ‘door een misverstand’ niet van op de hoogte. Omdat de debatten nog niet gesloten waren kon hij nog steeds zijn versie van de feiten doen. Het gaat om een vechtpartij van 27 augustus in de cafetaria van camping Dunepark in Oostduinkerke. Hij kreeg het daar aan de stok met uitbater J.S., die in Duinkerke woont.

“Die dag kregen beide mannen het met elkaar aan de stok en rolden vechtend over de grond”, sprak de procureur. “Bij dat tumult greep S.G. naar een botermesje en bedreigde er J.S. mee, die reageerde door een barkruk verschillende malen hard op het lichaam van de klant te slaan. Dat was buiten alle proportie.”

J.S. vroeg eerder al de vrijspraak en dat nu S.G. op zijn beurt ook. “Ik werd vanuit het niets aangevallen waar mijn zoontje bij was”, sprak de man. “Ik heb nooit geslagen of zelfs maar een mesje vastgehad. Dat zijn leugens.”

De rechter stelde de zaak nu in voortzetting op 14 april en zal een videofragment van in het café bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus