Woef, woef, hoera: grote hondenweide langs expresweg is klaar

Schepen Marleen Van den Eynde verkent met haar asielhond Leon de nieuwe hondenuitloopzone.© rr

Kontich -

In Kontich kunnen viervoeters met hun baasje op nieuw avontuur gaan. De grote, nieuwe hondenweide van liefst 2.500 vierkante meter langs het fietspad aan de expresweg is klaar.

Vorig jaar werd de hondenweide al aangekondigd, de realisatie is nu ook gebeurd. Vooral de grotere viervoeters zullen er zich extra kunnen uitleven, op de uitgestrekte vlakte kunnen ze al eens een spurtje trekken. Al zijn kleinere hondjes natuurlijk ook welkom. De hondenweide werd aangelegd langs het fietspad parallel aan de expresweg, tussen de Groeningenlei en de Pierstraat.

Op de uitgestrekte weide is er voor de honden veel ruimte om eens goed te rennen.© rr

“We hadden al hondenweides langs de expresweg tussen de Molenstraat en de Transvaalstraat, in de Kruisschanslei, aan het station in Kontich-Kazerne en aan het skateterrein, maar deze zijn niet zo groot als deze. Deze is echt ‘gigantisch’”, glundert schepen van Dierenwelzijn Marleen Van den Eynde (N-VA).

“De uitloopzone zelf bedraagt 2.500 vierkante meter. Rondom wordt nog extra struikgewas aangeplant en er wordt ook nog een bruggetje aangelegd zodat je van de ene trage weg naar de andere kan oversteken”, verduidelijkt de schepen.

Zwemvijver

“Mijn wildste droom is nu nog een hondenzwemvijver te kunnen realiseren”, geeft ze aan. “Daarvoor zijn we nog altijd aan het zoeken naar een geschikte plek, want evident is dat niet. Het water mag niet ‘stilstaand’ zijn.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus