Heymissen Foor heeft kortingen en prikkelarm moment in petto

De foorkramers hebben hun attracties opgesteld op de Gemeenteplaats.© bar

Hemiksem -

Op de Gemeenteplaats in Hemiksem zijn de foorkramers neergestreken voor de jaarlijkse kermis. Die vindt dit jaar plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 maart. Een aantal nieuwigheden dient zich aan.

Bij zijn aantreden vorige maand kondigde kersvers schepen Kris Verbeeck (CD&V) al aan de kermis te willen opwaarderen. Daarvoor heeft hij een aantal initiatieven uitgewerkt en werd een naamsverandering doorgevoerd. De Halfvastenkermis gaat voortaan door het leven met de hipper klinkende naam ‘Heymissen Foor’.

Prikkelarm uurtje

Onder het motto ‘kermis voor elke Hemiksemnaar’ lanceert de schepen ook enkele initiatieven. “We vinden het belangrijk dat elke Hemiksemnaar kan genieten van dit feestelijk gebeuren. Met de foorkramers spraken we daarom een prikkelarm moment af”, vertelt Verbeeck. “Op woensdag 22 maart van 17 tot 18u kunnen kinderen en ouders die zich op een rustigere manier willen vermaken ook genieten van de kermis. De uitbaters zetten de muziek stil en flitsende lichten worden uitgeschakeld. Een tweehonderdtal kinderen die komen uit gezinnen die het deze periode financieel zwaarder hebben, schenken we ook een kermisbon.”

Schepen Kris Verbeeck wil met een aantal vernieuwingen de kermis opwaarderen.© rr

Kortingen

“Met de foorkramers sprak ik ook kortingen af. Elke Hemiksemnaar kan die kortingen uitknippen in het gemeentelijk informatieblad. Daarbovenop krijgt elk kind in de Hemiksemse scholen het kortingsblad aangeboden. Ook de Hemiksemse bedrijven werden uitgenodigd om bij de gemeente kermisbons aan te kopen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld hun personeel trakteren op smoutebollen of een ritje in de botsauto’s cadeau doen. Wie niet genoeg krijgt van de kermis, kan ten slotte via de gemeentelijke website nog bijkomende kortingsbonnen printen.”

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus