15-jarige Wout De Wit zilver in BK judo U18: “En ik let nog niet op mijn voeding”

Wout De Wit behaalde de tweede plaats. Enzo Cremers werd eerste.© rr

Wuustwezel -

Wout De Wit (15), zoon van Bart De Wit en Sofie Aertsen, kon de zilveren medaille veroveren op het Belgisch kampioenschap judo U18 tweedejaars. En er is nog groeimarge.

“Judo doe ik sinds mijn 7 jaar”, vertelt Wout. “Ik heb samen met papa een sport gekozen dat het beste bij mij paste. Hij zei dat ik best een individuele sport koos. Judo leek me leuk en die keuze heb ik me nog nooit beklaagd.” Wout traint bij de judoschool Park van Brasschaat. “Top Judo Antwerpen is een fusie van een aantal clubs zoals Brasschaat, Reet en Wilrijk”, vult Bart De Wit aan. “Deze clubs bundelen samen hun krachten en kunnen daardoor een hoog niveau van judo aanbieden. Dat betekent wel dat Wout vier keer per week moet trainen. Hij doet dat voor in Brasschaat en Reet en soms ook wel eens in Wilrijk. In weekend zijn er de tornooien maar dat is niet elk weekend.”

Wout haalde een tweede plaats op het Belgisch kampioenschap in de categorie U18 tot 81kg. Jammer genoeg kon hij door een kwetsuur niet voluit gaan in de finale. Hij had eerder een kwetsuur opgelopen aan de ribben en tijdens de finale had hij er nog te veel last van. “De tegenstander weet dat natuurlijk ook. Kenzo Cremers werd Belgisch kampioen. Dat was ook mijn tegenstrever op het Vlaams kampioenschap.” Wout is ook erg lovend over zijn trainer Lode Laets. “Toen het wat moeilijk ging heeft hij mij er helemaal bovenop geholpen. Ik moet het dikwijls opnemen naar jongens die al naar de Topsportschool gaan. Wat training betreft kan ik er dus nog een schepje bovenop doen. Maar ik wil niets forceren. Volgens mij begint het pas bij de U21. Nu is het vooral belangrijk dat ik deugd blijf beleven aan mijn sport. Ook wat voeding betreft, kijk ik nog naar iets. Ik eet graag en veel maar mijn voedsel wordt nog niet afgemeten. Ook naar wat ik eet wordt nog niet gekeken.” Einde maart gaat Wout De Wit wel maar op stage in Bremen waar ook een tornooi wordt georganiseerd. “Daar kunnen punten verzameld worden om op de ranking te stijgen.” (vw)

Wout tussen Luc Oostvogels van Park Brasschaat (links) en zijn trainer Lode Laets.© rt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus