Basketbal  1ste provinciale (m)  Asse-Ternat B

Ismaïl El Hamzaoui verovert met Asse-Ternat B koppositie: “Het zou gek zijn om onze ambitie nu nog te verbergen, we gaan voor de titel”

Ismaïl El Hamzaoui. “Promotie lijkt me interessant voor de ontwikkeling van de jongeren. In tweede landelijke kunnen ze sneller vooruitgang maken.”© Gregory Van Gansen

Met negentien punten droeg Ismaïl El Hamzaoui afgelopen weekend meer dan zijn steentje bij tot de riante thuiszege van Asse-Ternat B tegen titelrivaal Tienen B. Met nog zes speeldagen voor de boeg zit Asse-Ternat B zo helemaal op titelkoers. Komend weekend wacht de clash met grootste uitdager Leuven Bears C.

Wim Redant

“Onze ambitie is de titel veroveren”, zegt de 31-jarige vleugelspeler uit Elsene. “We hebben ons lot in eigen handen en het zou gek zijn om onze ambitie nu nog te verbergen. We hebben wel nog zes finales voor de boeg. In een reeks met de acht sterkste ploegen kan je geen enkele keer met de handrem op spelen. We krijgen nog vier uitwedstrijden en slechts twee thuismatchen voorgeschoteld, wat de opdracht in elk geval niet makkelijker maakt.”

Al was de zege afgelopen weekend tegen Tienen best wel indrukwekkend te noemen. “Tijdens de rust stonden we nog op achterstand, maar we bleven rustig en in het vierde kwart zetten we met een 25-9-tussenspurt de scheve situatie nog helemaal recht. Tienen is een ervaren en aanvallend sterk team, maar defensief bleek het toch te pakken.”

Late zondagavondmatch

Zondag trekt Asse-Ternat B naar Leuven Bears C, dat op dit moment nog de grootste titelrivaal lijkt. “We tellen net als Leuven Bears C zes zeges, maar hebben nog een wedstrijd tegoed. We kunnen dus een kloof slaan met de Leuvenaars, maar het is een moeilijke tegenstrever die ons niet echt ligt. Het aanvangsuur om 19 uur op een zondagavond is ook best vreemd. Promotie lijkt me interessant voor de ontwikkeling van de jongeren. In tweede landelijke kunnen ze sneller vooruitgang maken. Met Asse-Ternat B trainen we slechts één keer per week, maar de jongeren kunnen ook meetrainen met de A-ploeg. Ook zelf pik ik altijd een training mee bij de A-ploeg om in vorm te blijven.”

El Hamzaoui is intussen aan zijn derde seizoen bezig bij Asse-Ternat B. “Ik speelde één jaar bij de A-ploeg, waar ook mijn broer Mehdi toen aan de slag was. Inmiddels werkt en woont Mehdi in Londen. Na passages bij Bertem en Black Boys Erpe-Mere kwam ik terug bij Asse-Ternat, waar ik voor de B-kern koos. We beschikken over een goede mix van vier ervaren spelers en jeugd met naast junioren ook enkele eerstejaarsjunioren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus