Voetbal 3de afdeling VV B Olympia Wijgmaal

Ook youngster Gilles Lemmens kan tij bij Olympia Wijgmaal voorlopig niet keren: “Ik leer enorm veel van deze moeilijke situatie”

“De situatie mag dan lastig ogen, de spelersgroep blijft volop geloven in het behoud”, zegt Gilles Lemmens.© Vel

Geen stunt maar een nieuwe illusie armer. Olympia Wijgmaal kreeg zondag voor eigen volk een pak slaag (0-6) van promotiekandidaat Houtvenne. Na Nieuwjaar pakte het 1 op 27, de degradatie komt met de week dichterbij. Toch blijft youngster Gilles Lemmens nog geloven in de redding. Zaterdag wacht de verplaatsing naar het Limburgse Schoonbeek-Beverst.

Stefan Van De Weyer

De 18-jarige Lemmens stond tegen Houtvenne op de linkerflank, met de ervaren linksback Nassim Mirre in zijn rug. “Hij praat veel met me en ik heb al enorm veel van hem geleerd”, zegt Lemmens. “Het zijn soms moeilijke omstandigheden, maar het is nu niet anders. Ik bekijk dit allemaal als een leerproces. Als je zoals ik ergens begint in de eerste ploeg en onmiddellijk de dieptepunten meemaakt en moet vechten voor het behoud, is dat enorm goed om uit te leren. Zeker op lange termijn zal dit renderen.”

Al blijft die 0-6-pandoering tegen Houtvenne natuurlijk een stevige dobber om te verwerken. “Hadden we nu 0-2 verloren, dan was dat nog te begrijpen. Ondanks de 0-2-achterstand speelden we op zich ook niet slecht. Alleen hebben we in de slotfase te snel te veel doelpunten geslikt, dat strookte niet met het wedstrijdbeeld. Jammer genoeg is dat een beetje het verhaal van ons seizoen. We voetballen best oké, maar worden daarvoor niet beloond. Tot het einde van de competitie komen we, behalve op Wezel Sport, allemaal tegen haalbare tegenstanders uit die in onze buurt in de rangschikking staan. Ook op onze trainingen valt niets aan te merken, alleen uit zich dat voorlopig nog niet in cijfers. De situatie mag dan lastig ogen, de spelersgroep blijft volop geloven in het behoud.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus