Doelman Red Wolves stopt (tijdelijk) als international na uitschakeling voor EK: “Het kost me te veel energie”

© TT News Agency via REUTERS

Na de uitschakeling in de kwalificaties voor het EK handbal neemt doelman Jef Lettens tijdelijk afscheid van de Belgische nationale mannenhandbalploeg, zo maakte hij dinsdag bekend in een mededeling op Instagram.

Bron: BELGA

“België, het is altijd een eer om je te vertegenwoordigen en een voorbeeld proberen te zijn voor zoveel jonge handballertjes. Gedurende 15 jaar heb ik veel in je geïnvesteerd en heb je ons als ploeg veel mooie momenten bezorgd, daarvoor ben ik je heel dankbaar. De laatste tijd kost het me echter te veel energie om op niveau te blijven presteren en nemen frustraties de bovenhand”, schrijft de 32-jarige Lettens.

“Hierdoor kan ik niet de speler zijn die ik wil zijn en breng ik ook niet bij wat zou moeten en dan doe ik je geen eer aan. Daarom heb ik de beslissing genomen om mijn carrière als international op pauze te zetten. De focus gaat nu naar mijn club Toulouse, gezin en vrienden met als doel rust te vinden en alles op een rijtje te zetten. Op deze manier wil ik de motivatie terugvinden om je kleuren nog een laatste keer te verdedigen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen