Leerlingen worden EU-experten in het Havenhuis

De leerlingen van de Sint-Hubertusschool uit Niel in actie tijdens EUropa Xpert© Provincie Antwerpen

Antwerpen -

De provincie Antwerpen organiseert deze week workshops voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in het Havenhuis. Ze gaan op havenrondvaart en krijgen les over de werking van Europa. “EUropa Xpert is helemaal op kindermaat, zodat leerlingen op hun eigen niveau de EU kunnen ontdekken”, zegt gedeputeerde Kathleen Helsen (CD&V).

Hoe is de Europese Unie ontstaan? Wat is de Europese Commissie? Hoeveel lidstaten zijn er? En hoe komt eigenlijk een Europese wet tot stand? Leerlingen van de Sint-Hubertusschool uit Niel, de Sint-Eduardusschool uit Schoten, stedelijk basisschool Alberreke uit Antwerpen en basisschool de Knipoog uit Rijmenem krijgen tijdens de EUropa Xpertd workshop antwoord op al die vragen. Zo komen ze meer te weten over het ontstaan van de Europese Unie, de werking van de Europese ministerraad en het Europees Parlement. De leerlingen kruipen ook in de huid van minister om een wet te stemmen over een verbod op plastic zakjes.

Ze krijgen ook een rondvaart in de haven. Van op het dek zien ze hoe de haven er in het echt uitziet. “De haven van Antwerpen is van groot economisch belang voor onze provincie, zelfs voor Europa”, zegt gedeputeerde van Europese Samenwerking Kathleen Helsen (CD&V). Het is dus de ideale plaats voor een workshop over de Europese Unie. De informatie van EUropa Xpert is helemaal op kindermaat, zodat leerlingen op hun eigen niveau de EU kunnen ontdekken.”

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus