Red Wolves verliezen ook in Griekenland en zijn uitgeschakeld in EK-kwalificatie

© BELGA

De Belgische handbalmannen hebben zondag ook hun vierde wedstrijd in hun kwalificatiegroep voor het EK van 2024 verloren. De Red Wolves gingen in Chalkida tegen Griekenland met 26-24 de boot in. Ze kunnen zich niet meer plaatsen voor het EK.

Bron: BELGA

De Wolves begonnen goed en liepen uit tot 5-10. Maar Griekenland knokte zich helemaal terug in de partij voor een 13-12 ruststand. In een bijzonder spannende tweede periode gingen beide landen op zoek naar de zege. Uiteindelijk was het Griekenland dat met de winst aan de haal ging (26-24).

Na nederlagen in Nederland (25-24) en thuis tegen Kroatië (27-30) verloren de Red Wolves afgelopen woensdag in Hasselt ook hun derde EK-kwalificatiewedstrijd nipt tegen Griekenland (24-26), waardoor ze op de rand van de uitschakeling balanceerden. Een revanche zat er zondag op Griekse bodem niet in. In beide wedstrijden tegen Griekenland kon Sébastien Danesi niet ingezet worden. De Wezet-speler was door een administratieve fout niet speelgerechtigd.

In de stand in groep 5 staat België op de laatste plaats zonder punten. Griekenland prijkt bovenaan met zes punten. Kroatië en Nederland speelden zondagavond in Osijek 25-25 gelijk, beide landen tellen vijf punten. De top twee en de beste vier derdes plaatsen zich voor het EK, dat van 10 tot 28 januari 2024 in Duitsland op de agenda staat. België maakt na de draw van de Kroaten en Oranje mathematisch geen kans meer op de derde stek. Op de vijfde speeldag, voorzien op 26 april in Hasselt, ontvangt België in een Derby der Lage Landen Nederland. Op 30 april valt het doek met de trip naar Kroatië op de zesde speeldag.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen