Wielrennen  Beloften  EFC-L&R-Van Mossel

Jens Delahaye met gemengde gevoelens na knappe zevende plaats in Omloop van het Waasland

Jens Delahaye kreeg schouderklopjes van de ploegleiding.© VDB

Tollembeek -

De Tollembeekse belofte Jens Delahaye (20) blikte in Kemzeke met gemengde gevoelens terug op zijn koers nadat hij een knappe zevende plaats had behaalde in de Omloop van het Waasland. De Fransman Samuel Leroux was de snelste van een leiderskwartet.

Wim Redant

Jens Delahaye kreeg schouderklopjes van de ploegleiding die naast de derde podiumplaats van Michiel Nuyten ook mocht pronken met een zevende, tiende en elfde plaats.

“We reden een sterke koers als team in de Omloop van het Waasland”, vertelt Delahaye. “Nog voor halfweg koers trok Tarteletto het op waaiers. Twee keer op rij was ik mee met de eerste waaier, maar stokte de verstandhouding. Toen het de derde keer scheurde, zat ik helaas iets te ver. Ik maakte een tactisch foutje waar ik uit moet leren. Twee ploegmaats maakten deel uit van de kopgroep van acht zodat ik de kastanjes niet uit het vuur diende te halen. Aan boord van een groepje maakte ik nog wel de brug naar de koplopers waar intussen vier renners in de aanval waren getrokken.”

“Mijn ploegmaat Michiel Nuytten zat mee voorin zodat ik de kat uit de boom kon kijken. Ik werd derde in de sprint van de achtervolgers en redde zo een zevende plaats uit de brand. Ik ben tevreden dat ik de goede vorm kon omzetten in een resultaat na pech in de eerdere koersen.”

Gent-Wevelgem

In Brussel-Opwijk passeerde Delahaye op de wedstrijdradio met materiaalpech.

“Ik werd gedwongen tot een fietswissel wat me een oponthoud van een minuut kostte. Ik kende de pech dat ik werd voorbij gereden door een groepje geloste renners. Dat betekende dat ik achter de volgwagen mocht stayeren tot bij de geloste renners, maar helaas niet tot in het peloton. In mijn eentje een kloof dichten op het peloton waar de koers losbarstte, was een onmogelijke opgave. Voordien reed ik ook al de GP Lillers, een Franse UCI-koers waar ik geen risico’s nam in de pelotonspurt voor een verre ereplaats.”

Delahaye past voor Nokere Koerse en kijkt al uit naar Gent-Wevelgem.

”In de Omloop van het Waasland voelde ik me één van de sterkste renners in koers. Ondanks de inspanningen onderweg in de achtervolging zette ik nog een sterke sprint neer. Bij de ploeg draait het uitstekend met prima resultaten. Ik kan nu een week lang verder toewerken naar Gent-Wevelgem. Met mijn snelle benen hoop ik daar te bevestigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus